KÜLTÜR VE SANAT Düzenleme Tarihi : 05 Haziran 2024 02:30 Haber Girişi : 05 Haziran 2024 02:49

1 saatlik yolculuklar ulaşıyorlar: Muş lalesi komşu ilde hayat buldu!

1 saatlik yolculuklar ulaşıyorlar: Muş lalesi komşu ilde hayat buldu!
Ünü yayılan Muş Lalesi artık çevre illerde de hayat bulmaya başladı. Batman'ın Sason ilçesinde özel yolculukla ulaşılan laleler doğaseverlerin ilgi odağı oldu…

ALPARSLAN DİYARI- Batman'ın Sason ilçesindeki 2 bin 973 rakımlı Mereto Dağı'nda kışın vadilerde 10 metreye kadar ulaşan karların erimesi sonucu oluşan mağaralar ve tüneller hayranlık uyandırırken karların altından yeşeren zengin flora ise doğaseverleri kendine hayran bıraktırıyor. Bunlardan biri de ünlü Muşlu Lalesi.

 

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte Sason ilçesindeki karlar erimeye başladı. Bir yanda kış boyunca vadilere dolan karların içten içe erimesi ile birlikte oluşan kar tünelleri bir yanda karların altından yeşeren Muş Laleleri, sümbül ve birbirinden farklı pancar otları doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Mağara ve tünellerin yanı sıra oluşan zengin bitki florası yöre sakinleri kadar doğa fotoğrafçılarının da ilgisini çekiyor.

 

MUŞ LALESİ YAYILIYOR

 

Yaklaşık 1 ay içinde tamamen eriyip, kaybolması beklenen kardan mağara ve tünelleri görüntülemek isteyen doğa fotoğrafçıları bu manzara için uzun ve zorlu bir yolculuğu göze alıyor. Sason'dan araçla yaklaşık bir saat süren yolculuğun ardından Karayün köyüne ulaşan doğa fotoğrafçıları buradan da yaklaşık bir saatlik zorlu bir tırmanışa geçiyor.

 

Doğaseverlerden Sabahattin Atalay, kartpostallık manzaralarla karşılaştıklarını söyledi. Uzun ve meşakkatli bir yolculuğun ardından gördükleri manzara karşısında tüm yorgunluklarını unuttuklarını belirten Atalay, “Bölgemizin en yüksek rakımlı dağı olan 2 bin 983 rakımlı Mereto Dağı ve karşısında bulunan 2 bin 700 rakımlı Zoveser Dağı’nı gezdik. Özelikle bu zamanda yeni açan çiçekler, bitki türleri çok güzel bir görüntü veriyor bizlere” dedi. yılan hikayesine döndü!

 

HABER MERKEZİ