MUŞ Haber Girişi : 15 Mayıs 2024 13:12

Acılı ailelerin DEM Parti önündeki evlat nöbeti devam ediyor

Acılı ailelerin DEM Parti önündeki evlat nöbeti devam ediyor
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla DEM Parti Muş İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aileler, yaklaşık 4 yıldır kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini sürdürüyor.
Acılı ailelerin DEM Parti önündeki evlat nöbeti devam ediyor

ALPARSLAN DİYARI- Muş'ta, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM)’i sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı önünde oturma eylemi yaptı.

 

 

 

 


Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’nın pençesinden kurtarmak isteyen ailelerin DEM Parti il binası önündeki eylemi devam ediyor. Aileler, çocuklarının en kısa sürede güvenli bir şekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasını istedi. Çocuklarına kavuşma ümidiyle her hafta çarşamba günü DEM Parti il binası önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" pankartları açtı. Anne ve babalar, yıllardır hasretle bekledikleri çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

 

 

 

 

8 yıl önce Bursa'da kaçırılan oğlu Ersin'den bir daha haber alamadığını belirten Anne Ayten Koçhan, “8 senedir benim çocuğum gitmiş, hala bir haber alamadım. 3 seneoldu eylememize devam ediyoruz.  Hala da eylemimize devam edeceğiz. Bir evladımız bile dağda kaldığı sürece eylemimize devam edeceğiz. Çocuğuma sesleniyorum, Ersin oğlum beni görüyorsan,  duyuyorsan yavrum dön, gel teslim ol, yolunuz yol değil. Yeter anneler babalar ağladı. Biz daha sizin hasretinize dayanamıyoruz yavrum. Gelin devletimize teslim olun. PKK’ den HDP’den ben çocuğumu istiyorum. Versinler bizim çocuklarımızı. Bu Kürt Türk davası değil bu ermeni davasıdır, bu İsraillin davasıdır bu bizim davamız değil.  Gelin teslim olun, ananeler böyle direnecek sizi dağdan indirene kadar. Bütün annelere sesleniyorum; Korkmayın gelin bize desteğe gelin” dedi.

 

 

 

 

 


7 yıldır oğlu Atilla Özcan'dan haber alamadığını dile getiren anne Şahinaz Özcan,  “Oğlum 7 yıldır kayıp bir haber alamadım. Ben HDP’den PKK’den çocuğumu istiyorum. Yeter bu acıyı millete yaşatıyorlar. Allah onları da perişan etsin.  Bu Kürt davası değil, bizde Kürdüz. Kimsenin hakkı yok milletin çocuklarını alıp götürmeye. Atilla sen benim sesimi duyuyorsan gel devlete teslim ol” şeklinde konuştu. 

 


“HABER: HARUN SEÇKİN”