BÖLGE Düzenleme Tarihi : 16 Mayıs 2024 03:30 Haber Girişi : 15 Mayıs 2024 21:58

Ağrı'da iki aile arasındaki husumet barış ile sonuçlandı

Ağrı'da iki aile arasındaki husumet barış ile sonuçlandı
Ağrı Belediyesi Eş Başkanları Hazal Aras ve Memet Akkuş Ağrı Merkeze bağlı Yakınca köyünde iki aile arasında bulunan husumeti barışla sonuçlandırdı.

ALPARSLAN DİYARI- Ağrı Belediyesi Eş Başkanları Hazal Aras ve Memet Akkuş Ağrı Merkeze bağlı Yakınca köyünde iki aile arasında bulunan husumeti barışla sonuçlandırdı.

 


BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI ARAYA GİRDİ 

 

 

Karaoğlan ve Cengiz aileleri arasında yaşanan anlaşmazlığın tatsız sonuçlara sebebiyet vermemesi adına Ağrı Belediyesi Eş başkanı Hazal Aras ve Memet Akkuş kent merkezine bağlı Yakınca köyüne giderek iki ailenin büyükleri ile ayrı ayrı bir araya gelip barış yapılması adına girişimlerde bulundu. Karaoğlan ve Cengiz ailesine bağlı fertler de sağduyu ile yaklaşarak barış yapılması adına öncülük eden Ağrı Belediyesi Eş başkanları Hazal Aras ve Memet Akkuş’a teşekkür etti.

 

 

 

 

Yapılan barış ile ilgili konuşan Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Hazal Aras: “Öncelikle barışa yakın mesafelerinden ötürü iki aile fertlerine teşekkür ederim. Bizler barış, sevgi ve huzur içerisinde yaşamak isteyen toplumuz ve toplum içerisinde bazen fikir ayrılıkları da, ters düşmeler de olabilir. Bunu barışla taçlandırmak, onurlu bir tutumdur. İki aile fertleri de önceliğini kavgadan, tartışmadan uzak olacak şekilde barıştan yana kullandı. Bizlerde bu barış programında şahitlik ettik. Biliyoruz ki, bu kenti barış kurtaracak, sevgi ve hoşgörü kurtaracak. Barış olayında katkımız olduysa ne mutlu bizlere. Amacımız bu kentteki küskünleri, kavgaları sonlandırmak. Kentimizde, ilçelerimizde, köylerimizde husumetlerin sona ermesi noktasında gücümüzü, yetkimizi sonuna kadar kullanmamız lazım. İnşallah teker teker bölgemizdeki husumetler son bulur.” dedi.

 


Düzenlenen programda, iki aile fertleri karşılıklı selamlaşıp tokalaşarak barıştılar.


HABER MERKEZİ