BİR AĞAÇ GİBİDİR ANNE

Bir ağaç gibidir anneler; tohumları geleceği yeşerten, kökleri geçmişe uzanan bir pusula gibidir. Anneler her zaman doğru yolu gösterir. Sadece doğurmaz anneler hem doğurur hem büyütür. Bir çocuğun en büyük destekçisidir anneler.

 

 

 

Daha o emeklerken onun peşinden giden ve yürümeyi öğrenip, büyüyüp hatta evleninceye kadar yanında ayrılmayan, belki de bu hayatta bizleri en çok düşünen insanlardır. İyi yetişen, iyi ahlak özellikleri gösteren, toplum çıkarına fayda gösteren tüm bireylerin daha küçükten iyi bir anne eğitimi, terbiyesi aldığını görmek mümkündür. Yani anneler bir toplumun geleceği ve kaderi, o toplumun kültür ve değerini bir sonraki kuşağa taşıyacak yegane ve biricik taşıyıcıdır.

 

 

 

Bu yüzden annelerimizin ya da ileride anne olacak kadınların küçüklükten iyi bir eğitim almaları gerekmekte, en saf ve temiz duygularını yitirmemesi için özen gösterilmekte onları üzmemek için elimizden gelen her şeyi yapmakta, biz çocukları (onlar için hep çocuk kalacağız) olarak en büyük sorumluluğu taşımaktayız.

 

 

 

Annelerimiz şu kötülüklerle dolu dünyada belki de iyi kalmış ve bizlere iyiliği öğretmiş tek varlıklardır. Dünya yaratıldığından beri annelerimiz, ninelerimiz dünyayı değiştirmek için çabalamış, yaşadığımız ortamı daha güzel bir hale getirmek için uğraşmış, kötülüklerle savaşmış, dünyamızı daha yaşanılır bir hale getirmişlerdir.

 

 

 

Peki bizler onlara gereken değeri verebiliyor muyuz? Onların işlerini kolaylaştırıyor muyuz? Onlara verdikleri kararlarda estek çıkıyor muyuz?  Peki bizler onların dünyasını değiştirmek için ne yapıyoruz?

 

 

 

Hiç sordunuz mu bu soruları kendinize bilmem ama bizim onlar için yaptıklarımızın çok önemli olduğunu bilmemiz lazım. Hayatlarını bizlere adayan annelerimize olan vefa borcumuzu ne kadar ödeyebiliriz ki? Belki de ödeyemeyeceğimiz ama en azından onların dualarını alabilmek, rızalarını alabilmek için uğraşmamamız gerekmez mi?

 

 

 

Sadece bayramda seyranda aramakla olmaz ki, gidip elini öpmedikten sonra, yan yana olmadıktan sora kokusunu içimize çekmedikten sonra ne anlamı var ki aramanın.

 

 

Dünyanın en yüce varlıkları bir gün değil her günümüz sizin için

 

 

Başta kendi annem olmak üzere tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun.