BULANIK Haber Girişi : 25 Mayıs 2024 09:45

Bulanık’ta kira fiyatları İstanbul’u geçti!

Bulanık’ta kira fiyatları İstanbul’u geçti!
Muş Bulanık’ta kiralık ev fiyatlarının ortalama 2-3 bin liradan 8-10 bin liraya çıkması büyük tepki çekti. Yerel yönetime çağrı yapan kiracılar, soruna çözüm bulunmasını istiyor…

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un nüfus olarak en büyük ilçesi Bulanık’ta bu yıl kiralarında yüzde 200 bandına kadar çıkması tepkiye neden oldu. İlçede Mayıs ayıyla birlikte ev kiralama sezonunda dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bir emekli kiracının 1750 TL’ye oturduğu evin ardından son bulduğu evi 10 bin liradan güçlükle 8000 TL’ye tutması ilçenin geldiği son durumu ortaya koydu. 

 

 

Yanı başındaki ilçe Malazgirt’te 5 bin bandında olan kiraların başka çevre ilçelerde de değişkenlik gösterdiği ancak 10 bin lirayı aşan ev kirasına rastlanmadığı görüldü. Ancak Bulanık’ta 10 bin liranın üzerinde lira istenmesi ise polis, öğretmen ve doktor gibi meslek gruplarının dışındakileri hayli zorluyor. 

 

 

YEREL YÖNETİME VE HÜKÜMETE ÇAĞRI

 

İlçe şartları ve geçim göz önüne alındığında ev ve mülk sahiplerinin yüzde 200’leri aşan kiraları nedeniyle ilçe sakinleri kaymakamlık, belediye ve hükümete seslendi. Son olarak bir emeklinin 1750 TL’ye oturduğu evin satılması nedeniyle evi boşaltmak üzereyken aradığı kiralık ev fiyatları ilçenin geldiği durumu özetledi. Emekli maaşıyla aile geçindiren vatandaş, 10 bin liraya ev bulduğunu pazarlıkla güçlükle 8 bin liraya anlaştığını ifade etti. Kötü diye lanse edilebilecek evlerin 6-7- bin bandında olduğunu iyi bir evin ancak 8 bin lira üzerinde bulunabildiğini kaydeden vatandaş, İstanbul’daki kiraları hatırlattı. Alparslandiyari.com’un ulaştığı vatandaş, “Oğlum İstanbul’da en güzel semtlerden birinde 5500 TL’ye oturuyor ben bu küçük ilçede bir emekli olarak 8 bin liraya ev buluyorum. Yazık günah” diye sitem etti.

 

 

İstanbul’da ise yeni kiralık daireler 10-15 bin liradan görücüye çıksa da mevcut kirada oturan vatandaşların makul zamlarla oturduğu biliniyor. Halihazırda 3-4 bin liradan oturan aileler düşünüldüğünde Bulanık’taki kiraların oldukça yüksek olduğu görüşü ilçe genelinde hakim. Muş il merkezinde dahi kiralık merkezi iş yerlerinin 4-6 bin bandında evlerin ise 6-8 bin lira arasında olduğu görüldü. 

 

 

İlçede dikkat çeken fiyat artışlarıyla ilgili yerel yöneticiler ve hükümetten nasıl bir hamle geleceği ise merak ediliyor.

 

 

ÖZEL HABER: VEYSEL EŞİN