BULANIK Haber Girişi : 17 Mayıs 2024 07:53

Bulanık tarihinde en büyük sempozyum: 19 oturum ve 80 sözlü bildiri sunuldu!

Bulanık tarihinde en büyük sempozyum: 19 oturum ve 80 sözlü bildiri sunuldu!
Muş’un Bulanık ilçesinde yapılan Bulanık Sempozyumunda, 19 oturum ve 80 sözlü bildiri sunumu yapılarak rekor kırıldı.

 

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican’ın göreve başlamasıyla birlikte ilçelerdeki MYO’lar daha aktif olmaya başladı. Bulanık’ta yapılan Bulanık Sempozyumu, Muş Alparslan Üniversitesi ve Bulanık Kaymakamlığı iş birliği ile Bulanık Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

 

Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyumun açılış oturumunda Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican (onursal başkan), Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram ve Prof. Dr. İrşad Sami Yuca (kongre başkanı) birer konuşma gerçekleştirdi.

 

 

Rektör Yardımcısıı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper’in de katıldığı Bulanık Sempozyumunda, 19 oturum ve 80 sözlü bildiri sunumu gerçekleştirildi.

 

 

ANLAMLI VE ÖZEL BİLDİRİLE SUNULDU

 

15 farklı üniversiteden ve 11 kurumdan toplam 105 akademisyen ve araştırmacının bir araya geldiği sempozyumda, tarih, eğitim, coğrafya, kültür ve medya, tarım ve hayvancılık, afet, din ve maneviyat, edebiyat-sanat, siyaset, sosyal hizmet ve sosyal politikalar konularında bilimsel çalışmalar sunuldu.

 

 

İlçe sakinleri ve öğrencilerin de ilgi gösterdiği sempozyumla ilgili ayrıntılı kitapçık önümüzdeki günlerde yayımlanacak.

 

 

 

HABER: VEYSEL EŞİN