GÜNDEM Haber Girişi : 04 Haziran 2024 19:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram tatili ve emekli ikramiyesi müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram tatili ve emekli ikramiyesi müjdesi!
Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere ikramiye müjdesi de verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli ikramiyelerinin 10-14 Haziran arası ödeneceğini duyurdu. Kabine toplantısından Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla ilgili de beklenen müjde geldi.

 

Beştepe'de yapılan kabine toplantısı sonrası alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tatilin uzatılması kararını "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz." diyerek duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

9. YARGI PAKETİ MECLİSİN GÜNDEMİNDE

-Adalet hizmetlerinin iyileştirilmesi 2002'den beri üzerinde durduğumuz konudur. Son bir yılda 52 bin metrekare alana sahip 5 adalet sarayını hizmete açtık. 11 ilde yeni adliye binaları yapılıyor. 8. Yargı Paketi ile önemli değişikliklere imza attık. 9. Yargı Paketi halihazırda meclisimizin gündemindedir.

DOĞUM ORANLARININ AZALMASINA ÖNLEMLER

Toplumun temel direği olan aile kurumunun önemini daha iyi anladığımız günlerden geçiyoruz. LGBT dayatması faşizmi bile aratır zorbalığa, baskıya dönüştü. Ailelerin ciddi sıkıntılarla yüzleştiğini görüyoruz. Muhalefetten gelen eleştirilere rağmen bu konuya dikkat çekiyoruz. Doğum istatistikleri bizim haklılığımızı ortaya koydu. Bu konuda yeni uygulamaları gündeme alacağız.

 

-Ailemiz istikbalimiz temasıyla aile ve gençlik fonuyla faizsiz kredi veriyoruz. Ailenin korunması vizyon planını hayata geçirdik. Kadının güçlenmesi planını hayata geçirdik. Türkiye OECD değerlendirmesinde kadın erkek eşitliğine duyarlı ülkeler arasında yer aldı. 

 

EMEKLİ İKRAMİYELERİ 10-14 HAZİRAN'DA YATIYOR

 

-Çalışma hayatının iyileştirilmesi için birçok adım attık. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren asgari ücret 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Bir önceki döneme göre yüzde 49 artış oranı oldu. Kurban Bayramı ikramiyesini 10-14 Haziran tarihleri arasında yatırıyoruz.

 

-Son 1 yılda 128'i kanser ilacı olmak üzere 570 ilaç geri ödeme kapsamına alındı. Böylece Geri Ödeme Listelerinde yer alan ilaç sayısı 8 bin 457'ye ulaştı

 

KÜÇÜKÇEKMECE'DE ÇÖKEN BİNA

 

-Pazar günü Küçükçekmece ilçemizde çöken bina kentsel dönüşümün İstanbul için önemini bir kez daha ortaya koydu. İstanbul adım atmak için geciktikçe riskler ortaya çıkacaktır. Hangi parti olursa olsun sorumluluk makamındaki herkes için milli bir görevdir. Hükümetimizin hassasiyetinin yerel yöneticiler tarafından da gösterilmesini bekliyoruz. Bu meselenin yeterince idrak edilemediğini görüyoruz.

 

-Bugün ancak 5 bakanlığımızın karnesini ortaya koyabildik. Cuma günü Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimizin tanıtımını yapacağız. Cumartesi günü Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin genel kuruluna iştirak edeceğiz.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER

-Dün açıklanan enflasyon ve dış ticaret rakamlarıyla ilgili değerlendirmeyi yapacağız. Türkiye orta vadeli program ve 12. Kalkınma Planı hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. Merkez Bankası brüt rezervleri artışa geçti. Net rezervler 67 milyar dolara ulaştı. Tek haneli enflasyon rakamlarını yakalayacağız. Sabır ve irade gerektiren süreç olduğunun farkındayız. Milletimizden de ekonomi programını sahiplenmeye ve desteklemeye devam etmelerini bekliyoruz.

 

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN 

 

-Bayram tatili ile ilgili kararımızı paylaşmak istiyorum Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran'da başlayacak 2 günlük süreyi idari izin kapsamına aldık. Perşembe ve cuma günlerini de ekleyerek 9 günlük tatil imkanı sağlıyoruz.