EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 26 Mayıs 2024 18:30 Haber Girişi : 26 Mayıs 2024 16:47

Dolar'ın tahtı sallanıyor! Türk Lirası değerleniyor mu?

Dolar'ın tahtı sallanıyor! Türk Lirası değerleniyor mu?
Merkez Bankası'nın son faiz kararı sonrası,Türk Lirası'nın değer kazanmaya başladığı gündeme geldi.

 

ALPARSLAN DİYARI- Analistler birçok kişinin dolar yerine, TL mevduat ve Borsa'ya yöneldiğini belirtirken, ABD'nin önce gelen bankaları da yıl sonu tahminlerini güncellediler.

 

Merkez Bankasının merakla beklenen faiz kararından sonra gözler piyasalara çevrilmiş durumda. Merkez Bankası, politika faiz oranını yüzde 50 seviyesinde sabit bırakırken, hemen ardından da makro ihtiyati tedbirleri yayınladı.

 

Önemli gelişmelerden biri döviz kredisine yönelik karar oldu. Bir süredir yoğunlaşan döviz cinsinden kredi kullanımının sınırlandırılması için bankalara aylık yüzde 2’lik kredi büyüme sınırlaması getirildi.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi muafiyet ve istisnalarına ilişkin gözden geçirme çalışmalarının tamamlandığını açıklarken, bu alanda yapılacak düzenlemeleri, birkaç hafta içinde kamuoyu ile paylaşmayı planladıklarını duyurdu.

 

Ekonomi uzmanları ve analistler ise vergi düzenlemelerinin yoğunlaşarak devam edeceğini belirtirken, Merkez Bankası'nın piyasadan döviz almaya devam ettiği, Swap hariç net rezervin -15,9 milyar dolara kadar yükseldiği de dile getirildi.

 

HABER MERKEZİ