MUŞ Düzenleme Tarihi : 29 Ekim 2023 05:00 Haber Girişi : 28 Ekim 2023 23:46

En iyisi Muş’ta yetişiyor: Hekimlerin bir numaralı ilacı! 

En iyisi Muş’ta yetişiyor: Hekimlerin bir numaralı ilacı! 
Hem tazesini hem de kurutulmuşunu tükettiğimiz o besin hekimlerin de bir numaralı ilacı olarak görülüyor. 

ALPARSLAN DİYARI-Türk mutfaklarında sıklıkla kullanılan baharatlar arasında yer alan kekik, hem taze olarak hem de kurutulmuş olarak tüketilmektedir. Yemeklere koyulabildiği gibi çay yapılabilen kekik aynı zamanda salata olarak da tüketiliyor. Sağlık açısından oldukça faydalı olan kekiğin kullanım alanları da dikkat çekiyor. Uzmanlar tarafından şifa kaynağı olarak gösterilen kekik, eklem iltihapları romatizmalı hastalıklar gibi pek çok sağlık sorununa da iyi geliyor. 

 

 

EN İYİSİ MUŞ DAĞLARINDA YETİŞİYOR

 

Muşun yüksek rakımlı dağlarında yetişen kekik bin bir derde deva oluyor. Muş ovasının derinliklerinde hoş kokusu ile insanların ilgisini çeken kekik, gün geçtikçe daha da kıymete biner hale geldi. Muşun yüksek kesimlerinde yaşayan köy halkları topladıkları kekikleri kuruttuktan sonra birçok alanda tüketiyor. Doğal bağışıklıklarını bu şekilde kazanan köylüler kullandıkları kekiği herkese öneriyor.

 

 

 

KEKİK NEREDE KULLANILIYOR?

İçerisinde barındırdığı antioksidan özelliği ile dikkat çeken kekik vücuttaki serbest radikallerle savaşıyor. Aynı zamanda kahvaltı sofralarında sıklıkla karşımıza çıkan kekik hoş kokulu özelliği ile omlet, poğaça, peynir tabakları gibi pek çok farklı lezzete de lezzet katıyor.


Aynı zamanda anti bakteriyel özelliği ile dikkat çeken kekik içerisinde barındırdığı doğal bileşenler ile bazı bakterilerin çoğalmasını da engellemektedir. Taze ya da kurutulmuş olarak kullanılabilen kekik salatalara eklendiğinde de hem lezzetini arttırıyor hem de sindirim sistemini çalıştırıyor.

 

 

HABER MERKEZİ