MUŞ Haber Girişi : 18 Ocak 2024 15:47

Erdoğan açıkladı: AK Parti Muş Belediye Başkan adayı belli oldu! 

Erdoğan açıkladı: AK Parti Muş Belediye Başkan adayı belli oldu! 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ankara ATO Congresium'da düzenlenen toplantıda Ak Parti'nin Muş Belediye Başkan adayını açıkladı.

ALPARSLAN DİYARI- Ak Parti Muş Belediye Başkanı adayı belli oldu. 31 Mart yerel seçimlerinde Muş’tan aday olan isim bugün açıklandı. Peki, Yerel seçimlerde Ak Parti'yi Muş’ta temsil edecek olan isim kim oldu?

 

 

 

 

Türkiye yeni bir seçime hazırlanıyor. Bilindiği üzere yeni belediye başkanları ve muhtarların belirleneceği yerel seçim, bu sene yapılacak. Milyonlarca seçmen, 31 Mart 2024 tarihinde vatandaşlık görevlerinden biri olan oy verme işlemini yerine getirmek için sandık başına gidecek. Türkiye Yerel Seçimleri öncesi ise en merak edilen konuların başında siyasi partilerin belediye başkan adayları geliyor. Vatandaşlar yaşadıkları illerdeki adayları merak ediyor. Peki, AK Parti Muş Belediye Başkan adayı kim oldu? İşte ayrıntılar.

 

 

 

 

 

AK PARTİ MUŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU

 

 

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Türkiye Yerel Seçimleri için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ankara ATO Congresium'da düzenlenen toplantıda Ak Parti'nin Muş Belediye Başkan adayını açıkladı. Ak Parti Muş Belediye Başkan adayı Feyat Asya oldu.

 

 


FEYAT ASYA KİMDİR? 

 

 

1 Mayıs 1970 yılında Muş’ta doğdu. Muş’ta ilk ve orta öğrenimini tamamladı. İmam hatip lisesinden mezun olduktan sonra İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü kazandı. Ayrıca İlahiyat mezunudur.  

 

 

1991 yılında Muş Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesinde laborant olarak çalıştı. 1995 yılında Muş İl Müftülüğünde memur olarak çalışmaya başladı. 2005 yılında personel şefliğine yükseldi. 2007 yılında Personel, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü oldu. Belli aralıklarla Mekke ve Medine'de hac organizasyonunda görev yaptı. 2007, 2010 Yıllarında Fransa, Almanya, İspanya ve Hollanda’da Sivil Toplum ve Devlet İlişkileri üzerinde çeşitli çalışmalarda bulundu.

 

 

 


2013 yılında bir süre durum tespiti için Sivil Toplum Örgütlerinden müteşekkil bir ekiple Kudüs ve diğer Filistin kentlerinde bulundu.

 

 


2014 yılından bu yana AK Parti Muş Belediye başkanı. Feyat Asya Evli 4 çocuk babasıdır.

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"