HASKÖY Haber Girişi : 23 Nisan 2024 16:27

Hasköy'de 12 yıl sonra ilk defa 23 Nisan'ı kutladılar

Hasköy'de 12 yıl sonra ilk defa 23 Nisan'ı kutladılar
Muş’un Hasköy ilçesi Ortanca köyünde 12 yıl sonra ilk defa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.
Hasköy'de 12 yıl sonra ilk defa 23 Nisan'ı kutladılar

ALPARSLAN DİYARI- Muş'un Hasköy ilçesinde uzun yıllar öğrenci yetersizliği sebebiyle kapalı kalan Ortanca Köyü İlkokulu 2023-2024 eğitim öğretime yılında yeniden eğitime başladı.

 

 

 

 

 

Toplamda 13 öğrencisi bulunan Ortanca Köyü İlkokulu 12 yıl aradan sonra yeniden eğitim öğretime başlaması köy halkı ve öğrenciler tarafından mutlulukla karşılandı. 13 öğrenci ve İki öğretmenle eğitim veren Ortanca Köyü İlkokulu 12 yıl aradan sonra ilk defa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

 

 

 

 

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu yaşayan öğrenciler 12 yıl sonra sevinç dolu bir kutlama gerçekleştirdi.

 

 

 

 

 

Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar gönüllerince eğlendi. Köyden gelen vatandaşlar da bu anlamlı günde bir araya gelerek çocukların mutluluklarına şahit oldu.

 

 

 

 

 

Yapılan etkinliklerin sona ermesi ile birlikte öğrenciler öğretmeni ile birlikte kırlarda gezerek sohbet etti.

 

 

 

 

12 yıl sonra Ortanca Köyü İlkokulunda 23 Nisan kutlaması olduğunu belirleten Hasköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel , “Şuan Hasköy ilçemize bağlı Ortanca köyündeyiz. Mevcut okulumuz 2012 yılından beri öğrenci yetersizliğinden dolayı kapalı bulunmaktaydı. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında Bakanlığımızın da öğrenci sınırlaması olayını kaldırdığından dolayı okulumuzu tekrar eğitim öğretime açtık. Şu an yeterli öğrenci sayısına ulaşmış bulunmaktayız. Bu vesileyle 12 yıl sonra çocuklarla birlikte kendi bayramları olan 23 Nisan'ı kutlamak amacıyla, heyecanlarına ortak olmak maksadıyla biz de yanlarında bulunduk. Çok heyecanlıyız, çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

12 yıldan sonra açılan okula atanan Öğretmen Nesrin Gök, “Burası ilk atama yerim. Ben Mersin'den geldim buraya, Muş Ortanca köyündeyim. Okulum 12 senedir kapalıydı. Açıldığında da ilk atanan kişi ben oldum buraya, bu ayrı bir mutluluk benim için. Bugün de burada İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle beraber 23 Nisan’ımızı kutladık.  Okulumuzda ilkokul öğrencisi olarak 8 öğrenci var, onlar benim öğrencim. 5 tane de anasınıfında öğrencilerimiz var. Öğrenci sayısının azlığından dolayı onlarla birebir ilgilenmek için bolca fırsatım oluyor” dedi.

 

 

 

 

 

Her gün okula gitmek için 30 kilometre yol kat ettiğini belirten Gök “Ben Muş'un Hasköy ilçesinden geliyorum buraya. 30 kilometre yol geliyorum her gün. Ama her gün gelirken de büyük bir heyecanla geliyorum. Onlara bir şeyler katabilmek umuduyla, onların hayatlarına bir iz bırakmak heyecanıyla geliyorum. Derslerimiz burası köy ortamı çok hoş, temiz bir havası var. Etraf çok güzel. Özellikle bahar ayı geldiği için her yer yeşillendi. Derslerimizi dışarıda da işlediğimiz oluyor. Çocuklarla etkileşimli bir şekilde derslerimizi işliyoruz. Onlara güzel bir gelecek sunmak için elimden geleni yapıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

 

 

 

Öğrencileriyle beraber ilk defa köyde 23 Nisan kutlamaları yaptığını dile getiren Gök, “İlk defa bu köyde 23 Nisan kutlamaları yapıldı. Öğrencilerimin hatıralarını güzel bir iz bırakmak beni çok mutlu etti. Beraber şiirler okuduk, yarışmalar yaptık, dans gösterilerimiz oldu. Çok coşkulu bir şekilde kutladık bugünü. Bu günde onlara güzel bir anı bırakabildiğim için çok mutluyum.”

 

 

 

 

 

Tüm çocukların 23 Nisan bayramını kutlayan İlkokul Öğrencilerinden Beren Rojin Sayılgan, “Bu gün 23 Nisan’ı kutladık. Sonra da böyle şey, sunucu arkadaşım sunuculuğunu yaptı. Sonra ben günün anlam ve önemi konuşmasını yaptım. Sonra arkadaşlarım da şiirlerini okudu. Sonra da gösteri yaptıktan ve koro çalışmasını yaptıktan sonra oyunları oynamaya başladık. Sonra öğretmenimizi geldi kırlarda gezdirdik arkadaşımla birlikte. Buraları anlattık. Ondan sonra da bu kadar şeyler yaptık. Hepinizin 23 Nisan’ını kutlarım” şeklinde konuştu.

 

 

“HABER: KADER AKÇİL”