MALAZGİRT Haber Girişi : 14 Mayıs 2024 08:56

Kılıç’tan '14 Mayıs Çiftçiler Günü' mesajı

Kılıç’tan '14 Mayıs Çiftçiler Günü' mesajı
Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, "Çiftçilerimizin tarımsal üretimlerini sürdürme gayretleri ve fedakarca çalışmaları, ülkemiz ve dünya için önemli bir örnek teşkil etmektedir" dedi.

ALPARSLAN DİYARI- Başkan Kılıç, "Anadolu'nun verimli topraklarından birisi olan ilçemiz Malazgirt’te hemşerilerimizin %80'i alın terlerini dökerek geçimlerini çiftçilikle sağlıyor. Murat ve Badışan Nehirleri'nin beslediği topraklarımızda, çeşitli ürünler ekilmekte; kuru tarımda arpa, buğday, yulaf; sulu tarımda ise şeker pancarı, mısır, ay çekirdeği, yonca gibi ürünler yetiştirilmektedir. Hemşerilerimizin üretim ve verimliliğin artırılması için projeler hazırlıyor ve yaşadıkları her sorunda yanlarında olmaya çalışıyoruz. Verdikleri emeğin farkında olarak, çiftçilerimiz ve mevsimlik tarım işçilerimizin yaşam koşullarını iyileştirmeye çalışıyoruz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, toprağa emek veren başta Çiftelerli çiftçilerimiz olmak üzere, tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyorum" dedi.

 

HABER VEYSEL EŞİN