KORKUT Haber Girişi : 05 Mart 2024 17:24

Korkut Belediye Başkan Adayı Arık’tan Alparslandiyari.com’a ziyaret

Korkut Belediye Başkan Adayı Arık’tan Alparslandiyari.com’a ziyaret
AK Parti Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, www.alparslandiyari.com’u ziyaret ederek, Korkut ilçesinde yapacakları projeleri anlattı. Arık, ‘Korkut için her şey başım gözüm üstüne!’ dedi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un Korkut ilçesinde AK Parti’den belediye Başkanı adayı olan Haşim Arık, belediye başkanı olduğu dönemde Korkut ilçesinde yaptığı ve tekrar belediye başkanı seçildiğinde yapacakları projeleri www.alparslandiyari.com sorumlu yazı işleri müdürü Emrullah Özbey’e anlattı.

 

 

2014-2019 yılları arasında AK Parti’den Korkut ilçe belediye başkanlığı yapan ve bir dönem ara verdikten sonra bu yıl tekrar AK Parti’den Korkut ilçe belediye başkan adayı olan Arık, korkut ilçesinde halkın gönlünde taht kuruyor. 

 

 

 

 


 
Yerel seçimlere az bir süre kala projelerini açıklayan Arık, “Korkut bizim göz bebeğimiz. Korkut Muş’un en şirin ilçesi ve öyle de kalacak. Lale festivalleri başta olmak üzere sosyal ve kültürel çalışmalarla Korkut’u tüm ülkeye tanıtacağız.” dedi.  

 

 

Yeni projelerini anlatan AK Parti Korkut Belediye Başkan Adayı Haşim Arık şöyle konuştu: 

 

 

1-DOĞALGAZ:

 

 

İlçemizde yeni başlayan DOĞALGAZ çalışmalarını tamamlayarak İlçemizde DOĞALGAZ’sız hiçbir yer bırakmayacağız. Vatandaşlarımıza kış aylarında daha konforlu ve ekonomik bir yaşam sağlayacağız. Doğalgazın kullanımıyla birlikte kömür veya odun gibi daha kirletici yakıtlardan uzaklaşarak çevreyi koruyacak, aynı zamanda aile bütçelerine de katkı sağlayacağız.

 


2-ALTYAPI ÇALIŞMALARI:

 

 

Alt yapı çalışmalarını tamamlayarak, su ve kanalizasyon sistemlerini güçlendirip modern bir altyapı oluşturacağız. Bu sayede su kesintilerini minimize edecek, yağmur sularının akışını düzenleyerek sel riskini azaltacak ve ilçenin genel yaşam kalitesini yükselteceğiz.

 

 


3.İÇME SUYU:

 

 

Su sorununu bir damla bile bırakmadan çözüme kavuşturacak, içme suyu temininde kesintisiz bir hizmet sunacağız. Su arıtma tesislerini modernize ederek, sağlıklı içme suyu teminini garanti altına alacak ve Korkut'un sağlık standartlarını yükselteceğiz.

 

 

4. ALIŞVERİŞ VE SOSYAL ALANLAR:

 

 

Çarşımızın kalbindeki sokakları yenileyerek, yaya dostu bir çevre oluşturacağız. Yenilikçi tasarım ve düzenlemelerle alışveriş ve sosyal alanları daha cazip hale getirerek, yerel esnafımızın ve vatandaşların yaşam kalitesini artıracağız.

 

 

5. LALE FESTİVALİ:

 

 

Korkut'un doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliğini kutlamak için Mayıs ayında unutulmaz bir lale festivali düzenleyeceğiz. Bu festivalle birlikte yerel sanatçıların ve üreticilerin eserlerini sergileyerek ilçenin turizm potansiyelini artıracak, aynı zamanda yerel kültüre ve ekonomiye katkıda bulunacağız.

 

 

6. ÜST YAPI ÇALIŞMALARI:

 

 

Doğalgaz çalışmalarının etkilerini azaltmak için çarşılarımızın yollarını düzeltip, Korkut'un dokusunu koruyacağız. Yol bakım ve düzenlemeleriyle birlikte trafik akışını iyileştirecek, yayalaştırma çalışmalarıyla da şehir merkezini daha güvenli ve erişilebilir hale getireceğiz.

 

 

7. İSTİHDAM:

 

 

Korkut ilçemizi Tekstilin başkenti yapacağız. Tekstil kentimizle işsizliği azaltacak ve ekonomiyi canlandıracak, işsizlikle mücadelede çeşitli projelerle yeni fırsatlar yaratacağız, Korkut'un gençlerine umut olacağız. Korkut'un geleceğini parlatacağız.

 


8. TURİSTİK ÇALIŞMALAR:

 

 

Muş'un incisi Korkut'u, daha da güzelleştirerek ziyaretçilerin gözdesi yapacağız. Turizm potansiyelini artırmak için tarihi ve doğal güzellikleri ön plana çıkaracak, konaklama ve eğlence alanlarını geliştirerek ilçeye olan ilgiyi artıracak, ekonomiye turizm geliri sağlayacağız.

 


9. KADIN VE ÇOCUKLARA YÖNELİK PROJELER:

 

 

Kadınlarımız, çocuklarımız ve öğretmenlerimiz için özel projelerle destekleyerek, Korkut'u daha yaşanabilir bir yer haline getireceğiz. Kadın istihdamını artıracak, çocuklara yönelik eğitim ve sosyal destek programları düzenleyerek ailelerin refahını artıracak ve toplumun her kesimine eşit fırsatlar sunacağız.

 

 

10. SOKAK HAYVANLARINI KORUMA:

 

 

Sokak hayvanlarının refahını artırmak ve onların yaşam koşullarını iyileştirmek için çeşitli önlemler alacağız. Sokak hayvanlarının beslenmesi ve barınması için düzenli bakım noktaları oluşturacak, veteriner hizmetlerini kolaylaştırarak sağlık kontrollerini ve aşılamaları düzenli olarak gerçekleştireceğiz. Ayrıca sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve sterilizasyon programlarıyla kontrol altına alınmasını sağlayarak sokak hayvanlarının popülasyonunu kontrol edeceğiz ve onların yaşam kalitesini artıracağız.

 

 

11. ENGELLİ VE BİSİKLET YOLU:

 

 

Engelli vatandaşlarımızın daha kolay erişim sağlayabileceği bir kent oluşturmak için engelli rampaları ve erişilebilir yolların yanı sıra bisiklet yolları da inşa edeceğiz. Bu sayede engelli bireylerin günlük yaşamda daha bağımsız olmalarını sağlayacak, aynı zamanda bisiklet kullanımını teşvik ederek çevreye duyarlı bir ulaşım alternatifi sunacağız.

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.