KORKUT Haber Girişi : 07 Kasım 2023 09:34

Korkut ilçesine yeni müftü atandı

Korkut ilçesine yeni müftü atandı
Muş’un Korkut ilçesine yeni atanan müftü Ömer Sever görevine başladı. Sever, Korkut halkına din ve manevi hizmet etmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

ALPARSLAN DİYARI- 2022 ilçe müftülük Sınavı sonucu ülke genelinde 40 ilçeye yeni müftü ataması yapıldı. Muş’ta münhal bulunan Korkut ilçe müftülüğüne ise Muş il vaizi Ömer Sever atandı. 

 

 

Korkut İlçe müftülüğü görevine başlayan müftü Sever, "Korkut ilçemizde yoğun bir tempo ile çalışıyoruz. Bu çalışmamızdan elhamdülillah şikayetçi değiliz. Tatlı bir koşuşturma ve samimi görev bilinciyle, Korkut halkımıza din-i ve manevi hizmet etmekten mutluluk duymaktayız. Amacımız, ilçe müftülüğü olarak, halkımıza Din-i Mübin-i İslamı sahih bir şekilde anlatmaktır. Rabbim bizleri bu hayırlı hizmetlerde daim eylesin ve bizleri muvaffak kılsın" ifadelerini kullandı.

 

ÖMER SEVER KİMDİR?

 

1984 yılında Muş Sungu beldesinde doğdu. İlkokul eğitimini Sungu Hürriyet ilköğretim okulunda tamamladıktan sonra 1995'te Hafızlık eğitimini almak üzere Siirt Yatılı Bölge Kur'an kursuna kaydını yaptırdı. Hafızlık eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra 1998 yılında mezun oldu. 1999 yılında Doğudaki çeşitli medreselerde Arapça ve dini ilimler tahsil etmek üzere klasik usulde Medrese tahsiline başladı. Oradaki tahsiline devam ederken 2000 yılında ortaokuldan mezun oldu.2005'te de Van İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. Aynı sene Siirt Kazimiye medresesinden İlmi İcazetname alarak medrese tahsilini tamamladı. 2007'de İlahiyat önlisansı, 2012'de Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 2022’de Van Yüzüncü yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslami Bilimleri Tefsir alanında yüksek lisansa başladı.

 

BULUNDUĞU GÖREVLER:

 

2006'da Muş Korkut ilçesi Tan köyü Muradiye Erkek Kur'an kursunda fahri olarak Kur'an kursu öğreticiliğine başladı. Bu görevini sürdürürken 2007'de Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 4/C olarak Tan köyü 2.camiinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2008'de 4/B olarak Muş Devlet Hastanesi mescidinde İmam-Hatip olarak Göreve başladı. 2010'da Muş Serinova Beldesi Bakırcılar Mah. İmam-Hatibi olarak kadroya geçti. 2012'de Muş Kale Kur'an Kursu öğreticiliğine atandı. Gerek fahri, gerekse de resmi Kur'an kursu öğreticiliği sırasında Arapça eğitiminin yanı sıra hafızlık eğitimini vererek çok sayıda öğrenci yetiştirdi. 2014'te Muş Korkut İlçe Vaizliğine atandı. Aynı yıl Vaizlik görevini sürdürürken Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi'ne kursiyer olmaya hak kazandı. 2017'de Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezinden mezun olarak Iğdır Tuzluca İlçesine Vaiz olarak atandı. 2018 yılında Muş İl Vaizi olarak naklen ataması yapıldı. 2022 yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan İlçe müftülüğü sınavında başarılı olup 03.11.2023 tarihinde de Muş İli Korkut İlçe Müftülüğü görevine başladı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

 

 

HABER: KADER AKÇİL