KORKUT Haber Girişi : 24 Aralık 2023 14:19

Korkut’ta bir ilk: 4-6 yaş Kur’an kursu açıldı

Korkut’ta bir ilk: 4-6 yaş Kur’an kursu açıldı
Muş’un Korkut ilçesinde İlçe Müftülüğü koordinesinde inşası tamamlanan 4-6 yaş Kur’an kursu dualarla hizmete açıldı.

ALPARSLAN DİYARI- Korkut İlçe Müftülüğü koordinesinde yapımı tamamlanan 4-6 yaş Kur’an kursu için açılış töreni düzenlendi.

 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan İlçe Kaymakamı Ahmed Çelik, “İlçemizde ilk olarak açılan 4-6 yaş Kur’an kursu büyük önem arz etmektedir. Minik yürekleri Allah, peygamber, millet ve bayrak sevgisiyle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kur'an Kursları çocuklarımıza sevgi, saygı, merhamet, yardımlaşma, iyilik ve doğruluk gibi erdemler kazandırıyor” dedi.

 

Muş İl Müftüsü Halil İbrahim Demir, "Kur'an'ın okunup ve ezber yapıldığı yerde rahmet ve bereket vardır. İnanıyorum ki, Korkut’ta böyle bir eğitim yerinin Kur'an Kursu’nun açılmış olması bir Rahmettir” ifadelerini kullandı.

 

 

Korkut ilçesinde bir ilkin yaşandığını belirten İlçe Müftüsü Ömer Sever, ise, “Bugün açılışını yaptığımız 4-6 yaş Kur’an kursunu açmakla ilçemizde önemli bir eksikliği gidermiş olduk. İnşaatın yapımına başta ilçe Kaymakamı Ahmed Çelik, olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kursun ilçemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

 

4-6 yaş Kur’an kursu, yapılan duanın ardından hizmete açıldı.

 

Törene Korkut Kaymakamı Ahmet Çelik, Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, Korkut Belediye Başkanı Sami Pekbay, Bulanık İlçe Müftüsü Abdurrahman Gündüz, Hasköy İlçe Müftüsü Rıdvan Çelik daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

"HABER: HARUN SEÇKİN"