Köy köy geziyor! Malazgirt’teki çocukları mutlu etti

ALPARSLAN DİYARI-Geçtiği zor zamanları unutmayan Öğretmen Tümay, okuldan arta kalan zamanlarında köy köy gezerek, maddi durumu düşük öğrencilere sosyal medyadan topladığı kitap, kırtasiye malzemesi, oyuncak, şeker, ayakkabı ve giyim malzemeleri dağıtıyor.

 

Çocukluğu yaşayamayan Yusuf Tümay öğretmen olduktan sonra kendini tamamıyla çocuklara adadı.

 

 

ÇOCUKLAR ADINA DERNEK KURDU, DERNEĞİ TÜRKİYE ÇAPINDA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

 

Çocukları çok sevdiği için onlar adına Tümay Tüm Çocukların Derneğini kuran Yusuf Tümay, köy ziyaretleri kapsamında Muş’un Malazgirt ilçesine geldi.

 

 

Malazgirt ilçesinde iki köy, ADEM merkezinde kreş ve Empati Rehabilitasyon merkezinde eğitim gören çocuklara çeşitli hediyeler ve spor ayakkabı dağıttı.

 

 

 

Okuldan arta kalan zamanlarında il il, ilçe ilçe ve köylere gittiğini ifade eden Tümay, şunları kaydetti: Tümay Tüm Çocukların Derneği kurucusu ve başkanıyım. Biz tüm köyleri geziyoruz.  Her hafta bir ile gidiyoruz.  Gecen sene 13 bin çocuğumuza ulaştık. Bizim hedefimiz tüm çocuklara gülene kadar Türkiye’yi dolaşacağız. Malazgirt ilçemizde Aynalı hoca ve Hasretpınar köylerinde 150 tane çocuğumuza ayakkabı ve hediye getirdik.  Ayrıca ilçe merkezimizde eğitim gören özel birey çocuklarımız ve kreşteki çocuklarımıza 150 adet çeşitli hediyeler dağıttık. Bizler bir çocuk gülsün, dünya değişsin diye yola çıktık. Tüm çocuklarımız gülene kadar da yola devam diyoruz. Bizim amacımız çocuklara yardım etmek değil, çocukları mutlu etmek.”dedi.

 

KARDEŞ DERNEK DAVET ETTİ

 

Tümay Tüm Çocukların Derneğini Malazgirt ilçesine davet eden Bir Umutta Sen Ol Derneği Başkanı ve Muhtar Hasan Başaran ise,” Kardeş derneğimiz biz kırmadı. Davetimiz üzere ilçemize geldi. İlçemizde 150 ayakkabı ve 150 çeşitli hediyeler dağıttılar. Ayrıca engelli bir çocuğumuza da tekerlekli sandalye getirdiler. kendilerine çok teşekkür ederim.”dedi.

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

 

  • 10 / 1  Köy köy geziyor! Malazgirt’teki çocukları mutlu etti 0

  • 10 / 2  Köy köy geziyor! Malazgirt’teki çocukları mutlu etti 1

  • 10 / 3  Köy köy geziyor! Malazgirt’teki çocukları mutlu etti 2

  • 10 / 4  Köy köy geziyor! Malazgirt’teki çocukları mutlu etti 3

  • 10 / 5  Köy köy geziyor! Malazgirt’teki çocukları mutlu etti 4

  • 10 / 6  Köy köy geziyor! Malazgirt’teki çocukları mutlu etti 5

  • 10 / 7  Köy köy geziyor! Malazgirt’teki çocukları mutlu etti 6

  • 10 / 8  Köy köy geziyor! Malazgirt’teki çocukları mutlu etti 7

  • 10 / 9  Köy köy geziyor! Malazgirt’teki çocukları mutlu etti 8

  • 10 / 10  Köy köy geziyor! Malazgirt’teki çocukları mutlu etti 9