MUŞ Haber Girişi : 26 Mayıs 2024 13:28

Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerinden alkış alan hareket!

Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerinden alkış alan hareket!
Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) öğrencileri çocukları sevindirdi. Kitap bağışında da bulunan öğrencilerin hareketi takdir topladı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencileri, Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında toplumsal sorumluluk bilinciyle Sudurağı Köyü İlkokuluna kitap bağışında bulunarak; pasta eşliğinde hediyeler dağıtıp, palyaço gösterileriyle çocukları eğlendirdi.

 

 

Yapılan etkinliğe üniversite topluluklarımızdan Hayırda Buluşanlar Topluluğu da destek verdi. Etkinliğe Gönüllülük Çalışmaları dersi hocası ve Hayırda Buluşanlar Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Hatip Eroğmuş da katıldı.

 

Etkinlikle ilgili Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Mizgin Şimşek şunları söyledi:

 

 

 

“Gönüllülük Çalışmaları kapsamında bu dönem birçok sosyal etkinlik düzenledik. Sudurağı köyünün yeni yapılan kütüphanesinin kitap ihtiyacı olduğunu öğrendik. Arkadaşlarımızla hemen çalışmalarımızı başlattık, çevremize bunu duyurduk, konuyu anlattık. Kısa sürede hem bizimarkadaşların özverili çalışması hem de duyarlı vatandaşlarımızın katkılarıyla bin adetten fazla kitap temin ettik. Köydeki çocuklar için de özel pastalar yaptırdık, kırtasiye öalzemesi başta olmak üzere çeşitli hediyeler aldık. Etkinlikte çocuklara bir sürpriz yaparak palyaçolar eşliğinde çeşitli oyunlar oynayıp yüzlerini boyadık. Böyle bir etkinlik içinde olduğumuz için hepimiz çocuklardan daha çok heyecanlı ve mutluyduk. Çocukların yüreğine dokunduğumuz, onların mutluluğuna vesile olduğumuz için kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Özellikle çocuklarla beraber pastayı keserken (ki ilk defa bir pasta kesiyorlardı) ellerinin titreyişi, gözlerinin içinin gülüşünü görünce yaptığımız etkinliğin ne kadar değerli olduğunu tekrar hissettik. Bu etkinliğe vesile olan arkadaşlarımıza, hayırseverlere ve her zaman destekleriyle yanımızda olan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican’a ve üniversitemize çok teşekkür ederiz. Ve son olarak “Mutluluk paylaştıkça çoğalır” diyoruz.”

 

 

 

 

HABER MERKEZİ