MALAZGİRT Haber Girişi : 08 Mayıs 2024 10:13

Malazgirt’te bu otların satışı yasaklandı! Tezgâhlardan tek tek toplandı

Malazgirt’te bu otların satışı yasaklandı! Tezgâhlardan tek tek toplandı
Muş'un Malazgirt ilçesinde, vatandaşlar zehirlenme riskiyle karşı karşıya kaldı. Dağlardan toplanan helis otu, sağlık ekipleri tarafından çarşı merkezinden toplatıldı.

 

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt ilçesi sakinleri, sağlıklarını tehlikeye atabilecek ot toplama girişiminde bulunurken, yetkililer tarafından bu konuda uyarılar yapıldı.

 

Sağlık ekipleri, zehirlenme vakalarını önlemek amacıyla ilçe genelinde dağlardan toplanan otlara el koyarak, halkın güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

 

Malazgirt ilçe sağlık müdürlüğü ekipleri, ilçe sakinlerinin sağlık ve güvenliği için alınan bu tedbirlerin, toplumun bilinçlenmesi ve güvenli bir çevrede yaşamaları adına önemli bir adım olduğunu belirttiler.

 

DİKKAT: KARACİĞERE CİDDİ ZARAR VERİYOR

 

Malazgirt Halk Sağlığı uzmanları Malazgirt halkını uyardı.

 

Uzmanlar, "İki çeşit helis otu bitkisi var. Maalesef bu bitkilerden biri zehirli, biri faydalı. Fakat bu öyle gözle ayırt etmek mümkün değil. Onun için uzman olmak lazım. Bu otun zehirli olanı karaciğere ciddi hasarlar veriyor. O yüzden hiç riske girmeyin, bu otu tüketmeyin" uyarısını yaptılar.

 

Halk sağlığı uzmanları, ilçe merkezindeki tezgahlardan helis otunu topladıktan sonra, ilçe merkezi ve köylerinde zehirlenme vakalarında ciddi düşüş yaşandığını hatta hiç zehirlenme vakası ihbarı almadıklarını belirttiler.

 

 

DEMETİMLER ARTARAK DEVAM EDECEK

 

Yapılan açıklamaların devamında, "Halk sağlığı uzmanlarımız, belediye zabıta ekipleri, ilçe Emniyeti ve İlçe Jandarma ekipleri, ilçe merkezinde helis otunu satmamaları konusunda sık sık uyarılarda bulunuyorlar" ifadeleri kullanıldı.

 

 

"HABER VEYSEL EŞİN"