MALAZGİRT Haber Girişi : 16 Mayıs 2024 10:51

Malazgirt’te buğday ve arpa ne kadardan alınacak? Çiftçinin gözü bu haberde

Malazgirt’te buğday ve arpa ne kadardan alınacak? Çiftçinin gözü bu haberde
Hasat sezonunun ilk mahsul buğdayı Gaziantep Ticaret Borsası’nda (GTB) işlem gördü. 

ALPARSLAN DİYARI- Adana’nın Yumurtalık ilçesine bağlı Deveciuşağı kırsal mahallesinde hasadı yapıldıktan sonra Gaziantep’e getirilen 2024 yılının ilk ürün ekmeklik buğdayı kilogramı 10 lira 30 kuruştan alıcı buldu.

 

 

DÜŞÜK FİYATTAN ALINMAYA BAŞLANDI

 

 

Adana’da hasadı yapılan yılın ilk buğdayı kilogramı 10 lira 30 kuruştan alıcı buldu. Son 1 yılda artan mazot ve gübre fiyatlarına rağmen 10 lirayı ancak bulabildi.

 

 

MALAZGİRTLİ ÇİFTÇİ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

 

2023 yılında 8 lira civarında alınan buğday, artan masraflarla beraber 2024 yılında ne kadardan alınacak diye çiftçiyi endişeye sokuyor. 2023 yılında 22 lira civarlarında olan mazot 2024 yılında 42 lira seviyelerine gelmiş bulunmakta. Mazota ve gübreye gelen yüzde yüzlük zamla beraber Malazgirtli çiftçiler de bu yıl satacakları arpa ve buğdaya en az yüzde yüz zam gelmesini bekliyor.

 

 

 

EMEĞİMİZİN HAKKINI ALMAK İSTİYORUZ

 

 

 

Malazgirt’te çiftçilik yaşamını sürdüren Fethi Turunç, zor şartlarda sürdürdüğümüz çiftçilik mesleğinin devamının sağlanması adına ürettiklerimizin en azından masraflarımızı karşılayacak şekilde değer görmesini istiyoruz. Son yıllarda kimi zaman zararına kimi zaman da anca masraflarımızı karşılayabilecek şekilde ektiğimiz mahsullerimizi bu gidişle ekemeyeceğiz. Son bir yılda yüzde yüz zam yapılan mazot ve gübre fiyatlarını baz alarak çiftçinin ektiği arpa ve buğdayın da en az geçen yıla göre yüzde yüzlük bir zam ile alınmasını talep ediyoruz. Dedi.

 

 

 

VEYSEL EŞİN