MALAZGİRT Haber Girişi : 15 Mayıs 2024 14:29

Malazgirtli esnaflar tedirgin: IBAN ile ödeme alanlara ceza yolda mı?

Malazgirtli esnaflar tedirgin: IBAN ile ödeme alanlara ceza yolda mı?
Malazgirt'te faaliyet gösteren esnaflar, son dönemde IBAN ile ödeme kabul etmeleri durumunda ceza alma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını öğrenince tedirginlik yaşıyor.

ALPARSLAN DİYARI-Edinilen bilgilere göre, Malazgirt'te IBAN üzerinden yapılan ödemelerin yasaklandığı ve bu şekilde ödeme kabul eden esnaflara ceza uygulanacağı yönünde yeni bir kanun tasarısı gündeme gelmiş durumda. Bu bilgi üzerine birçok esnaf, IBAN ile ödeme almayı durdurarak mevcut durumdan kaygı duymaktadır.

 

Yeni kanun tasarısının yürürlüğe girmesi durumunda, IBAN ile ödeme kabul eden esnafların cezai yaptırımlarla karşılaşabileceği ve bu durumun işlerini olumsuz etkileyebileceği belirtilmektedir. Esnaflar, bu konuda net bir açıklama yapılmasını ve kendilerine yönelik somut adımların belirlenmesini beklemektedir.

 

Malazgirt Belediyesi yetkilileri ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da, esnafların endişelerini dikkate alacaklarını ve gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendireceklerini ifade etmişlerdir.

 

Malazgirtli esnaflar, bu belirsizlik ortamında işlerini sürdürme konusunda endişeli bir bekleyiş içerisindedirler. Konuyla ilgili resmi açıklamaların yapılması ve esnafların durumlarının netleştirilmesi beklenmektedir.

 

HABER VEYSEL EŞİN