KÜLTÜR VE SANAT Haber Girişi : 24 Mayıs 2024 15:26

MAUN öğrencilerinden muhteşem sergi! Sanatseverler hayran kaldı

 MAUN öğrencilerinden muhteşem sergi! Sanatseverler hayran kaldı
MAUN Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mimarı Dekoratif El Sanatları bölümü son sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan bir birinden değerli ve güzel sanat çalışmaları düzenlenen Frekans 2024 isimli sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

 

ALPARSLAN DİYARI- 1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan serginin açılışını Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Şevgin, Bölüm öğretim üyeleri Mikail Sevindik ve Abdulkadir Öznülüer yaptı.

 

 

Düzenlenen sergiye öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Katılımcılar tarafından beğeniyle takip edilen sanat eserleri büyük beğeni almayı başardı. Sergide öğrenciler tarafından yapılan 30 esere yer verildi.

 

Serginin açılışını yapan Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, burada yapmış olduğu konuşmasında öğretim üyelerini ve öğrencileri tebrik etti. Karadağ, Sergilenen çalışmaları tek tek gezerek öğrencilerden bilgi aldı.

 

 

"12 ÖĞRENCİMİZİN HAZIRLADIĞI 30 ESER SERGİLENDİ"

 

Serginin Küratörlüğünü yapan Öğretim Üyesi Abdulkadir Öznülüer, serigi ve öğreciler tarafından yapılan çalışmalar ile ilgili olarak şunları dile getirdi: "Frekans 2024 adlı sergide Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mimarı Dekoratif El Sanatları bölümü 2. Sınıf öğrencilerinin bir dönem boyunca 13 haftada yapmış oldukları çalışmaları sergilemiş bulunuyoruz. Toplamda 12 öğrencimizin hazırladığı 30 adet eser sergilendi. Öğrencilerimiz bu işleri yaparken her biri seri iş yapmaya özen gösterdiler. Yani birbirini takip eden ardışık işler yapmaya özen gösterdiler. Çoğunluğu endüstriyel atıklardan üretilmiş işlerdir. Bunun yanında ayrıca salon resmi dediğimiz dekoratif unsurların yüksek derece bulunduğu resimler, tablolar bir araya getirildi ve bugün sergilendi. Düzenlemiş olduğumuz sergimizin açılışına katılarak bizleri onurlandıran Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Yaşar Karadağ'a, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Dr. Öğretim Üyesi Fatih Şevgin'e ve öğretim üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

 

HABER MERKEZİ