KÜLTÜR VE SANAT Haber Girişi : 04 Haziran 2024 02:41

MAUN Rektörü: Malazgirt’te birçok kazı çalışması yaptık!

MAUN Rektörü: Malazgirt’te birçok kazı çalışması yaptık!
MAUN Rektörü Prof. Dr. Alican, “Malazgirt’te birçok kazı çalışması yaptık ve önemli bulgular elde ettik. Umduğumuzdan çok daha hızlı ilerledik ve uluslararası alanda ilgi odağı haline geldik” dedi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi’nin (MAUN) paydaşlığında 2019 yılında başlayan Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması Projesi’nin 2024 yılı ilk etabı münasebetiyle Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican ve Prof. Dr. Adnan Çevik ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

REKTÖR ALİCAN: BİRÇOK KAZI YAPTIK!

 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican, toplantıda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Değerli arkadaşlar, kıymetli basın mensuplarımız, Malazgirt Projesi’nin kıymetli üyeleri; Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması Projesi’nin 5’inci yılı çalışmaları münasebetiyle gerçekleştirdiğimiz basın toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Bugüne kadar dört yıl boyunca, her yılın yaz aylarında, Malazgirt’te birçok kazı çalışması yaptık ve önemli bulgular elde ettik. Umduğumuzdan çok daha hızlı ilerledik ve uluslararası alanda ilgi odağı haline geldik. Kitabımız çıktı, birçok dergide özel sayılar yayınladık, sempozyumlar ve çeşitli paneller düzenledik."

 

ŞEHİTLİK ÇIKABİLİR

 

Prof. Dr. Adnan Çevik, konuşmasında üniversitemize teşekkür ederek projeyle ilgili detayları paylaştı:

“2019 yılında başladığımız projemiz, Türkiye’deki bu boyutta ilk savaş alanı arkeolojisi çalışmasıdır ve bu çalışmayı 40’ı aşkın yerli ve yabancı alan uzmanının katkılarıyla yürütüyoruz. Savaş alanına ait metal objeler ve insan kayıpları gibi iki önemli veriyi tespit etmeye odaklanıyoruz. Şehitlik olduğunu düşündüğümüz alanlarda yoğun çalışmalara devam ediyoruz."

 

1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi Senato Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican ve eşi Dr. Öğr. Üyesi Songül Alican Hanımefendi başta olmak üzere, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yaşar Karadağ ve Prof. Dr. Kenan Yıldırım, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper, Genel Sekreteri Harun Demir, Malazgirt Projesi Akademik Yürütücüsü Prof. Dr. Adnan Çevik, Malazgirt Projesi Koordinatörü Uzman Arkeolog Dr. A. Oğuzhan Karaçetin, Malazgirt Projesi ekibi ve basın mensupları katıldı.

 

HABER: VEYSEL EŞİN

FOTOĞRAF: ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ