MUŞ Haber Girişi : 04 Aralık 2023 16:48

Muş Belediyesi 2023 yılının son meclis toplantısını yaptı

Muş Belediyesi 2023 yılının son meclis toplantısını yaptı
Muş Belediyesi 2023 yılının son meclis toplantısını Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında yaptı. 

ALPARSLAN DİYARI- Muş Belediyesi 2023 yılının son meclis toplantısını yaptı. AK Parti, HDP ce CHP meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Belediye Başkanı Feyat Asya, yıl içerisinde yapılan yatırım ve projeler hakkında meclise bilgi verdi. 

 

Aralık ayı meclisinin açılış konuşmasını yapan Başkan Asya, “Üstyapı çalışması kapsamında geçen yıldan başlattığımız ve bu sezon da devam ettirdiğimiz Hürriyet, Eski Erzurum ve ara bağlantı yollarımızı bir bir tamamladık. Dekoratif aydınlatmaları da etap etap caddelerimizde uyguluyoruz. Lise Caddesindeki çalışma tamamlandı. Sırrı Aşar Caddemizdeki aydınlatmalar kuruluyor. Mevsim şartları elverdikçe birçok caddemizi yeni aydınlatmalarla süsleyeceğiz” dedi.

 

 

 

“SUYUN KESİNTİSİZ VERİLEBİLMESİ İÇİN GEREKLİ ALTYAPILAR OLUŞTURULDU”

 

Köy statüsünden mahalle statüsüne kavuşan yerlerde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Asya, “Sütlüce, Güzeltepe, Yeni ve Bağlar gibi mahallelerimizde birçok ara arterlerimizin üstyapısını yeniledik. Vatandaşı arsasına girdiği için açamadığımız yollar oldu. Bunların da bizden kaynaklı olmadığını bilinmesini isterim. Bu çalışmaların yanında yıl içerisinde başlatıp bitirdiğimiz İtfaiye Hizmet binamız, kurumumuza ve şehrimize yakışır prestijli bir mekân oldu. Şu anda tefrişatını yapmak üzere hazırlıklarımız devam ediyor. Korkut’un Kümbet köyünde inşa ettiğimiz Güneş Enerji Santralleri Projemiz bitti. Kurumlararası işlemleri tamamladıktan sonra projemizden istifade etmeye başlayacağız. Bu şehrin kangren haline gelmiş içme suyu sorununun çözümü konusunda ciddi emekler verdik. Yapılan çalışmalar neticesinde suyu şehrimize ulaştırdık. Bugünlerde su alma ünitesinin tahkimatı ve perde betonlar yapıldı. Suyun kesintisiz verilebilmesi için gerekli altyapılar oluşturuldu. Geçtiğimiz hafta DSİ Genel Müdürümüz ile arıtma tesisi projesinin bir an önce bitirilmesi gerektiğini ifade ettik. Allah’ın izniyle seçim öncesi tesisin ilk etabı devreye alınmış olacak. Atıksu arıtma tesisi projemiz planladığımız gibi ilerliyor. İnşallah önümüzdeki yıl şehrimiz için hayati önem arz eden bu projemizi de bitirmiş olacağız. Şehrimize yeni yeşil alanlar kazandırırken mevcut park ve bahçelerimizin bakım onarım çalışmalarını rutin olarak yapıyoruz. Planladığımızın önünde bir performans sergilediğimiz için öncelikle meclisimizin her bir üyesine ve canla başla gayret gösteren tüm mesai arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim bizi hizmette muvaffak kılsın” diye konuştu. 

 

 

 

 

“BU ŞEHİR GÜVEN ŞEHRİ OLDUĞU GİBİ KÜLTÜR, SANAT VE SPOR ŞEHRİ DE OLACAKTIR”

 

Bugüne kadar yapmış olduğumuz işleri en iyi bilen meclisimizdir diyen Başkan Asya şöyle konuştu:  “Çünkü mecliste alınan kararlar nettir, açıktır. Güzeltepe ve üniversitenin içme suyu isale hattı, kanalizasyon hattı ve su deposunu yapmak üzere 30 milyon TL meclisimizden kredi yetkisi aldık. Bunun 20 milyon TL’sini söz konusu hizmetlerde kullandık. Geri kalanını iptal ettik. Elektrik borcu belediyeler için ciddi manada bir yüktür. İçme suyumuzun yüzde 80’inden fazlasını enerji ile temin ediyoruz. İnşallah GES Projemizden elde edeceğimiz tasarruf ile bu tüketimi de asgariye indirmiş olacağız. Dolayısıyla elektrik borcu için 50 milyon TL kredi almıştık. Bunun da 25 milyon TL’sini kullandık. Geri kalanı kendi imkanlarımızla ödemenin planlamasını yaptık. Aynı şekilde 2016 yılında altyapı için almış olduğumuz kredi bütçemizin üstünde bir borçlanma gibi görünse de bunun tahlilini en iyi yapacak olan meclisimizdir. Bu veriler meclis üyelerimizden alınırsa daha doğru sonuçlar elde edilir. Hamdolsun 970 milyon TL’lik bir bütçenin yüzde 100’ünü gerçekleştirmiş bir belediye olarak bunun da yüzde 60’ını yatırıma dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dönem sonuna kadar olan sürede aynı minval üzere çalışacağımızı ifade etmek isterim. Son olarak geçtiğimiz günlerde ilkini yaptığımız Kitap Günleri etkinliğimize değinmek istiyorum. Beklediğimizin üstünde bir ilgi ile karşılaştık. Bu bizi ziyadesi ile mutlu etti. Makul eleştiriler ve övgüler aldık. Gecikmiş bir hizmet olarak öz eleştiri olarak da yaptık. Ancak bu şehrin altyapı ve üstyapı gibi öncelikli işlerinden sonra bu tür etkinliklerin yapılmasının da doğru zaman olduğunu müşahede ettik. Onlarca yayınevi, onlarca entelektüel, binlerce kitap ve on binlerce vatandaşımızı ağırladığımız Muş 1. Kitap Günleri başarılı bir etkinlik oldu. Katkısı olan tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Artık diyoruz ki bu şehir güven şehri olduğu gibi kültür, sanat ve spor şehri de olacaktır. Gönül belediyeciliğinin gereği olarak insanlarımızın gönlüne dokunmaya devam edeceğiz. Rabbim yaptığımız hizmetleri bu memleketin hayrına vesile kılsın.”

 

 

 

 

TALEP VE ÖNERİLER DİNLENDİ

 

Başkan Asya’nın konuşmasının ardından meclise katılan vatandaşların talep ve önerileri dinlendi. Daha sonra toplantı, meclise havale edilen evraklar, 2024 mali yılı bütçe tasarısı, 2024 mali yılı performans programı, 2024 mali yılı gelir ve ücret tarifesinin görüşülmesi ile devam etti.

 

HABER: KADER AKÇİL