Muş Belediyesi sokak hayvanlarına gereken özeni gösteriyor!

ALPARSLAN DİYARI- Sokak hayvanlarına uygun ortam oluşturmak ve yaşam şartlarını iyileştirmek amacıyla çalışmalarına devam eden Muş Belediyesi, havaların soğuduğu bugünlerde sessiz dostları unutmuyor.

 

 

 

 

Muş Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakımevi minik canlar için kolları sıvadı. Hava sıcaklığının düşmesi ve yağışların artması nedeniyle sokak hayvanlarının imdadına Muş Belediyesi yetişiyor. Kış mevsiminin kendisini göstermesi ile hazırlıkları tamamlanan tesiste beslenme sıkıntısı yaşayan sokak hayvanlarına hassasiyet gösteriliyor.

 

 

 

 

SOKAK HAYVANLARININ BAKIMI VE TEDAVİSİNİ İHMAL ETMİYOR

 

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakımevi tesisinde görev yapan personeller, gerekli bakımların yanı sıra vatandaşlardan gelen ihbarları da değerlendiriyor. 1 idari binanın, 1 adet hayvan klinik binasının ve 10 adet sokak hayvanı kulübesinin bulunduğu tesiste görev yapan personeller sokak hayvanlarının bakımı ve tedavisini ihmal etmiyor. Burada rehabilite edilen hayvanlar hava koşulları göz önünde bulundurularak doğaya salınıyor.

 

 

 

 

 

“BAKIMA MUHTAÇ HAYVANLARI GÖRMELERİ HALİNDE VATANDAŞLARIMIZIN BİZLERE ULAŞTIRMALARINI İSTİRHAM EDİYORUZ”

 

 

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kış mevsimi için tesiste gerekli hazırlıkların tamamlandığını kaydeden belediye başkanı Feyat Asya,  “Muş Belediyesi olarak geçmiş yıllarda hizmete açtığımız Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevi’nde çalışmalarımızı her mevsimde her şartta kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Özellikle kış aylarında sokak hayvanlarının yiyecek ve barınma konusundaki sıkıntılarını asgariye indirmek için gerekli tedbirleri alıyoruz. Bunun yanı sıra yaralanan ve bakıma muhtaç hayvanları geçici bakımevine getirerek her türlü tedavi ve bakım ihtiyaçlarını burada gerçekleştiriyoruz. ‘Herhangi bir canlıya gösterdiğiniz alâka ve yaptığınız iyilik için mutlaka size sevap ve mükâfat vardır’ düsturuna layık olmak için bizlerin emaneti canları korumayı ve bakımlarını yapmayı ihmal etmiyoruz. Bakıma muhtaç hayvanları görmeleri halinde vatandaşlarımızın bizlere ulaştırmalarını istirham ediyoruz. Bizlere ulaştırılan ihbarların anında değerlendirileceğini bilinmesini istiyoruz” dedi.

 

“HABER: KADER AKÇİL”