SAĞLIK Haber Girişi : 14 Mayıs 2024 13:10

Muş Eczacılar Odası: Kalıcı adımlar atılmasını bekliyoruz!

Muş Eczacılar Odası: Kalıcı adımlar atılmasını bekliyoruz!
44. Bölge Muş Eczacılar Temsilcisi Nurullah Arslanşen, ilaç yokluklarının önüne geçecek sürdürülebilir ve kalıcı adımlar atılmasını beklediklerini ifade etti. 

ALPARSLAN DİYARI- 44’üncü Bölge Muş Eczacı Odası Başkanı Eczacı Nurullah Arslanşen, Sağlık bakanlığı tarafından 81 ilacın ödeme listesine tekrar alındığını duyurmasından dolayı www.alparslandiyari.com’a  açıklamalarda bulundu.

 

 

 

 


Türk Eczacılar Birliği 44’üncü Bölge Batman, Siirt, Muş Eczacılar odası Muş Temsilcisi Nurullah Arslanşen, 81 ilacın tekrar ödeme kapsamına alınmasıyla ilgili ilacın halk sağlığını çok yakından ilgilendiren stratejik bir ürün olduğuna dikkat çekti.

 

 

 

“Tedaviye erişim temel bir insani haktır” diyen Arslanşen, “Vatandaşlarımızın ilaca erişimi ekonomik kaygılardan uzak erişilebilir ve sürdürülebilir olmalıdır. Son zamanlarda bazı ilaçlarda ilaca erişim, piyasada olmayan ilaçlar ve Fiyatlandırma politikalarının yetersizliği nedeniyle zorlaşmıştır. Biz eczacılar, halk sağlığını korumak ve vatandaşlarımızın ilaca erişimini sağlamak noktasında 7 gün 24 saat hizmet veren bir meslek grubuyuz. Hastalarımızın ilaca erişiminde problemlerle karşılaşması bizleri derinden üzmektedir.” ifadelerini kullandı.  

 


Sayın Çalışma ve Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da yaptığı açıklamada belirttiği gibi 04/05/2024 tarihinde yayımlanan 11/05/2024 tarihi geçerlik tarihli SGK EK-4A listesine göre; toplam 81 adet müstahzar geri ödeme kapsamına alınmıştır diyen Arslanşen, “Geri ödeme kapsamına alınan ilaçların içinde 2 adet Talasemi,5 adet Bağışıklı Sistemi,3 adet Hormon Preperatları gibi önemli ilaçlar yer almaktadır. Bu yapılan düzenlemeyi memnuniyetle karşılamakla birlikte, ilaç yokluklarının önüne geçecek sürdürülebilir ve kalıcı adımlar atılmasını tüm eczacı camiası olarak bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

"HABER: EMRULLAH ÖZBEY"