Muş’ta AFAD’ın sergisi büyük ilgi gördü

ALPARSLAN DİYARI- Muş’ta, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde arama kurtarma çalışmalarına katılan kamu personeli ve gönüllülerin katılımıyla stant kuruldu. AFAD ekibinin teçhizatları ve aletlerinin tanıtıldığı stand büyük ilgi gördü.

 

 

 

 

Kahramanmaraş merkezli Asrın Felaketi olarak nitelendirilen depremlerin birinci yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Muş’ta da program düzenlendi.

 

 

 

 

 

“AFETLER ÜLKEMİZİN BİR GERÇEĞİ”

 

 

Eski hükümet konağı önünde İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü koordinesinde stant kuruldu. Muş Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kızılay Şube Başkanlığı ile gönüllü derneklerin arama kurtarma ekiplerinin açtığı stantları gezen Vali Avni Çakır, stantlarda sergilenen ekipmanlarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Avni Çakır, 6 Şubat depremlerinin yıldönümü münasebetiyle stant kurulduğunu hatırlattı. 6 Şubat depremlerinde arama kurtarma çalışmalarına katılanları vatandaşlarla buluşturmak ve deprem gerçeğine dikkat çekmek amacıyla stant kurulduğunu dile getiren Vali Çakır, “Tüm ülke çapında olduğu gibi Muş’ta da büyük bir üzüntüyle biz de bugün kayıplarımızı, rahmetle minnetle tekrar andık. Tekrar kayıplarımıza hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz, yakınlarına da sabırlar diliyoruz. Afetler ülkemizin bir gerçeği. Bu deprem şeklinde, sel afeti şeklinde farklı şekilde olabiliyor. O yüzden bizim görevimiz bir taraftan da hem afetlere dayanıklı kentler inşa etmek hem yapı stokumuzu baştan geçirmek, hem de insanlarımızı, gençlerimizi, vatandaşlarımızı afet konusunda bilinçlendirmek bilgilendirmek. Bu kapsamda biz de hem yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında da buradaki hem afet bölgesine gitmiş, bizzat sahada görev yapmış arkadaşlarımızı, vatandaşlarımızla buluşturmak. Vatandaşlarımızla AFAD ve AFAD gönüllü kadrosunda bir farkındalık yaratmak, onların bu konudaki soruları ve talepleri varsa onlara cevaplandırmak için şehrimizin meydanında böyle bir etkinlik düzenledik. Burada 350’den fazla personel, 15’ten fazla araç gereçle beraber arkadaşlarımızın hem kapasitelerini hem de çalışmalarını vatandaşlarımıza anlatmak istedik” dedi.

 

 

 

 

 

“ARAMA KURTARMA EĞİTİMLERİNE ÇOK BÜYÜK BİR AĞIRLIK VERİYORUZ”

 

 

Tüm kamu kurumlarında arama kurtarma timlerinin oluşturulduğunu dile getiren Vali Çakır, “Muş olarak biz de tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla, personel sayısı yeterli olan arama kurtarma timlerinin oluşumuna, eğitimlerine çok büyük bir ağırlık veriyoruz. Onların imkan ve kapasitelerini geliştirme noktasında da çalışmalar yürütüyoruz. İnşallah bu anlamda ihtiyaç anında Muş bütün gücüyle ihtiyaçlar nerede olursa olsun oraya koşacağız. Şu ana kadar yaklaşık 750 rakamına ulaştık bunu ilk etapta bine de ulaştıracağız. Bir gönüllü ordumuz ve kuvvetimizle afete ihtiyaç duyulan noktada da göreve hazır bir şekilde bekleyeceğiz. Ben tekrar depremin bu yıldönümünde kayıplarımızı rahmetle minnetle bir kez daha anıyorum. Tekrar ülkemizin başı sağ olsun diyorum, yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza Cenabı Allah’tan sabırlar diliyorum sizlere de teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

Programa Vali Çakır’ın yanı sıra Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, kamu kurum amirleri ile gönüllüler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 14 / 1 Muş’ta AFAD’ın sergisi büyük ilgi gördü 0

  • 14 / 2 Muş’ta AFAD’ın sergisi büyük ilgi gördü 1

  • 14 / 3 Muş’ta AFAD’ın sergisi büyük ilgi gördü 2

  • 14 / 4 Muş’ta AFAD’ın sergisi büyük ilgi gördü 3

  • 14 / 5 Muş’ta AFAD’ın sergisi büyük ilgi gördü 4

  • 14 / 6 Muş’ta AFAD’ın sergisi büyük ilgi gördü 5

  • 14 / 7 Muş’ta AFAD’ın sergisi büyük ilgi gördü 6

  • 14 / 8 Muş’ta AFAD’ın sergisi büyük ilgi gördü 7

  • 14 / 9 Muş’ta AFAD’ın sergisi büyük ilgi gördü 8

  • 14 / 10 Muş’ta AFAD’ın sergisi büyük ilgi gördü 9

  • 14 / 11 Muş’ta AFAD’ın sergisi büyük ilgi gördü 10

  • 14 / 12 Muş’ta AFAD’ın sergisi büyük ilgi gördü 11

  • 14 / 13 Muş’ta AFAD’ın sergisi büyük ilgi gördü 12

  • 14 / 14 Muş’ta AFAD’ın sergisi büyük ilgi gördü 13