MUŞ Haber Girişi : 15 Mayıs 2024 13:56

Muş’ta Ailemiz istikbalimizdir yürüyüşü

Muş’ta Ailemiz istikbalimizdir yürüyüşü
Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde ’Aile istikbalimizdir’ sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi.
Muş’ta Ailemiz istikbalimizdir yürüyüşü

ALPARSLAN DİYARI- Ülke genelinde olduğu gibi Muş’ta da 15-21 Mayıs Aile Haftası etkinlikleri çerçevesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından "Aile istikbalimizdir" sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Muş Valilik Binası önünde başlayan yürüyüş, Atatürk Çocuk Parkı önünde son buldu. Yürüyüşe katılan aileler ve çocuklar, "Ailemiz istikbalimizdir", "Biz Büyük Bir Aileyiz" pankartlarıyla yürüyüşü tamamladı.

 

 

 

 

Yürüyüş ile ilgili açıklama yapan Muş Valisi Avni Çakır, “Binlerce yıldır kökümüzden gelen bu gelenek bugün bizi güçlü bir şekilde bir arada tutan en büyük desteğimiz. Büyüklerimiz için hep büyük çınarlarımızı diyoruz ya, çınar demek güç demek, sağlamlık demek, uzun ömür demek. İşte Türk aile yapısı da, toplumumuzun aile yapısı da aynı bu şekildedir.” dedi. 

 

 

 

 

 

Aile kavramını ciddiye almaları konusunda gençlere seslenen Çakır, “Hayatımızın değişik evrelerinde hayat şartlarımızı biz farklı kulvarlara sokuyoruz. Ailemizin yanında ergenlik çağına geldikten sonra, büyüdükten sonra artık her şeyi biz biliyoruz moduna geçiyoruz ve hayat bizi eğitim, evlilik, ticaret gibi farklı sebeplerle farklı alanlara savruluyor. Ailemizden ayrılık süreci başlıyor. Daha sonra bakıyoruz yaslanacağımız o ulu çınarlardan uzak kalmışız, artık 30-35 gibi yaşlarda tekrar koşarak o ulu çınarların gölgesine giriyoruz. Bu hepimizin başına gelir. Hayatımızın belli evrelerinde ailemizden uzak olsak da, onların desteğini, ilgisini, yardım ve gölgesine de her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Yaşınız, konumunuz ne olursa olsun, istersek vali, bakan, asker, polis ne olursak olalım hiç fark etmez, herkes ailesinden hayatın her aşamasında destek görür. Gençlere sesleniyorum, ailenin anlamını çok ciddi kavramamız gerekiyor. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Ailelerimizin dirliğini, birliğini güçlü kılsın.” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

Ailenin hiçbir zaman yarı yolda bırakmadığına değinen Çakır, “Eğer mutsuzsan, üzgünsen annenin-babanın yanına koşacaksın. Çünkü onlar seni hiçbir zaman bırakmaz. Hayatımızda değişik değişik dostumuz ya da ailemize yakın gördüğümüz arkadaşlarımız, dostlarımız olabilir. Gerçekten onlar da kıymetli, ailemiz kadar değil tabi ama ailenin yeri bambaşkadır. Arada kırgınlıklar, küskünlükler olabilir ama bunların hepsi de geçici şeylerdir. Bizim gücümüz bunların hepsini aşacaktır.” diye konuştu. 

 

 

 

 

 

Muş’ta çok sağlam bir aile kültürünün olduğunu belirten Vali Çakır, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Muş’ta çok sağlam bir aile kültürü var. Acı günde, tatlı günde bir araya gelen çok güçlü bir aile yapısı var. Ben buraya atandığımda şaşırdım. Vatandaşımızın cenaze töreninde binlerce insanın katılımıyla taziye gerçekleşiyor. Düğünde, sünnetinde yine binlerce insanın katılımıyla mutluluklar paylaşılıyor. Bu bir güçtür, dayanışmadır, sağlam bir toplumun göstergeleridir. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın, bozmaya çalışanlara da fırsat vermesin.” 

 

 

 

 

 

Etkinliğe Muş Valisi Avni Çakır, Eşi Bahar Çakır, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar, Kamu Kurum Müdürleri ile aileler katıldı.

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"