MUŞ Haber Girişi : 11 Nisan 2024 16:14

Muş’ta asırlık çınar 200’üncü bayramını torunları ile kutladı

Muş’ta asırlık çınar 200’üncü bayramını torunları ile kutladı
Muş’un Karabey köyünde yaşayan 100 yaşındaki Abdulbaki Kaya, 200’üncü Bayramını torunları ile kutladı.
Muş’ta asırlık çınar 200’üncü bayramını torunları ile kutladı

ALPARSLAN DİYARI- Muş merkeze bağlı Karabey köyünde ikamet eden 7 çocuk ve 60 torun sahibi asırlık çınar Kaya, 100 yaşında 200. Bayramını kutlamanın sevincini yaşıyor. Tarihin birçok önemli anlarına şahit olan 100 yaşındaki Kaya, bu Ramazan Bayramını da çocukları, torunları ve köyden komşuları ile kutladı. 

 

 

 

 

 

Kıymet bilen için dünyanın bir hazine olduğunu söyleyen Kaya, “Ben 100 yaşındayım. 200’üncü bayramımı torunlarım ile kutluyorum. Allaha çok şükür bu günleri gördüm. İnsanlar dünyanın fani olduğu u söylüyorlar. Hayır, dünya fani değil bilen için dünya hazinedir. Akıllı adam dünyada çalışıp ahireti kazanandır. Dünyayı çok seversen ahiret noksan olur” dedi.

 

 

 

 

 

100 yaşındaki Kaya’nın 60 torunundan biri olan İsa Kaya ise, Gaziantep’ten dedesinin bayramını kutlamak için geldiğini söyleyerek, “Dedemin bayramını kutlamak için Gaziantep’ten geldim. Dedem 100 yaşında 200. Bayramını kutladı.  Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan torunları dedelerinin bayramını kutlamak için geldiler. Bayramlarımız yoğun geçiyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

100 Yaşında 200. Bayramını kutlayan dedesini ziyaret eden Harun Aras da, “Abdulbaki’nin torunu kızı Zeynep’in oğluyum. Bizler torunları olarak her bayram dedemin yanında olmaya çalışıyoruz. 200’üncü bayramını hep beraber kutluyoruz. Rabim dedeme ve tüm yaşlılarımıza sağlıklı uzun ömürler nasip etsin. 100 yaşında 200’üncü bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

 

"HABER: HARUN SEÇKİN"

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.