VARTO Haber Girişi : 28 Ocak 2024 21:31

Muş’ta çocuk hasta operasyonu: Ekipler seferber oldu!

Muş’ta çocuk hasta operasyonu: Ekipler seferber oldu!
Muş'ta etkili olan yoğun kar yağışı yüzlerce köy yolunu araç ulaşımına kapattı. Varto’da çocuk hastalara ulaşmak için ekipler seferber oldu.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un Varto ilçesi Haksever ve Karaköy köylerinde iki hasta için ekipler harekete geçti.

 

 

Muş’un Varto ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle köyde mahsur kalan hastalar için ekipler seferber oldu. Uzun süren çalışmaların ardından köye ulaşan ekipler, ilk müdahalenin ardından hastaları Varto Devlet Hastanesine ulaştırdı. 

 

 

 

 

 

17 YAŞINDAKİ EPİLEPSİ HASTASI YOĞUN BAKIMA ALINDI

 

 

Varto ilçesine bağlı Karaköy köyünde epilepsi rahatsızlığı bulunan 17 yaşındaki Cihan A.’nın nöbetleri artınca ailesi 112’den yardım istedi. Köy Yolu kapalı olduğu için köye ulaşamayan 112 ekipleri ilçe özel idaresinden yardım istedi. İş makinesi ile yolun açılmasıyla 112 ekipleri çocuk hastaya ulaştı. Cihan A. Ambulansla Varto Devlet Hastanesine nakledildi. Varto Devlet Hastanesi’nden Muş Devlet Hastanesine sev dilen Cihan A., tedbir amaçlı yoğun bakıma alındı. 

 

 

 

 

 

112 EKİPLERİ ZAMANLA YARIŞTI

 

 

Varto ilçesine bağlı Haksever köyünde yüksek ateş şikayeti bulunan 6 yaşındaki çocuk için ailesi 112’den yardım istedi. Zorlu coğrafyada hastaya hızlı bir müdahalede bulunmak için pajero ambulansla bölgeye sevk edilen ekipler, uzun uğraşlar sonucunda hastaya ulaştı.

 


Zorlu hava koşulları ve ulaşımın güçlüğüne rağmen sağlık ekipleri, çocuğa gerekli sağlık hizmetini sağlamak için büyük çaba sergiledi. Hastanın 39,2 olan ateşine ilk müdahalesi yapılarak Varto Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.

 

"HABER: EMRULLAH ÖZBEY"