Muş'ta doğalgaza imar engeli: Köyün yarısına doğalgaz var, diğer yarısına yok!

 

Köyün yarsına verilen doğalgazın tüm köye verilmesi için dilekçe veren köy sakinleri doğalgaza kavuşmak istiyor. 

 

 

Köyde bir araya gelen vatandaşlar alparslandiyarı.com’a doğalgaz taleplerini dile getirdi.

Köy sakinleri adına bir açıklama yapan Çöğürlü Köyü Koruma, Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Canan Özmen, “Köyümüz merkezle birleşik bir köy. Şehir merkezi ile aramızda hiç mesafe yok. Köyümüzün yarsında doğalgaz mevcut fakat diğer yarısına gaz verilmiyor. Köyümüzün okulunda doğalgaz yok. Camilerde yok. Doğalgaz firması ile görüşümüzde, ‘köyünüzde imar yok. İmar olmayan yerlerde sadece resmi kurum ve kuruluşlarına gaz verebiliyor. Biz köylüler olarak Muş Emniyet Müdürlüğüne lojman için yer verdik. Tekstil kent için yer verdik.’ Buralara doğal gaz verildi. Köyümüzün yarısında da doğalgaz var ama yarısında yok. Okulumuzda resmi kurum oraya neden doğal gaz verilmiyor?

Camilerimizin birinde doğalgaz var, ikisinde yok. Köyümüzde imar yok evet ama köyün yarısında neden doğal gaz var ve neden verilmiyor? Merak ediyoruz” diyerek yetkilerden köylerine doğalgaz talebinde bulundu.   

 

 

 

 

OKULUMUZDA DOĞALGAZ YOK. 3 CAMİNİN 1’İNDE DOĞALGAZ VAR 2’SİNDE YOK 

 

Özmen konuşmasının devamında şu ifadelere ver verdi: 
“Köyümüze doğalgaz getirmek için mücadele ettik. Doğalgaza toplu dilekçe verdik. Köyümüz imar alanında olmadığı için bize doğalgaz verilmeyeceğini söyledi ama köyümüzün yarısında doğalgaz var diğer yarısında yok. 200 metre aşağımızda okulumuzda, camilerimizde doğalgaz yok. Köyümüze doğalgaz gelsin diye elimizden geleni yapacağız. İnşallah başaracağız. Köyümüz büyük bir köy 5 bin nüfusu var. Köyümüzde 3 tane cami var. Bir camide doğalgaz var iki camide doğalgaz yok, okulumuzda da doğalgaz yok. İlk önceliğimiz okul ve camidir sonra vatandaşlarımız.”

 

 

 İMAR OLMADIĞI İÇİN DOĞALGAZ VERİLMİYOR 

 

Doğugaz yetkililerinden alınan bilgilere göre, köyde imar olmadığı için köyün yatırım programına alınamadığı ifade edildi.

Haber: Emrullah Özbey - Kader Akçil