MUŞ Haber Girişi : 18 Ocak 2024 13:35

Muş’ta ekipler köyde mahsur kalan hastalar için seferber oldu

Muş’ta ekipler köyde mahsur kalan hastalar için seferber oldu
Muş’ta kar nedeniyle yolları kapanan köylerde mahsur kalan hastalar için sağlık ve özel idare ekipleri seferber oldu.

ALPARLSLAN DİYARI- Kentte bir haftadır etkisini sürdüren kar nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Bazı bölgelerde kar kalınlığının bir metreyi aştığı kentte yol açma çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaresi ekipleri, gelen ihbarlar üzerine hasta vatandaşların da yardımına koşuyor.

 

 

Muş’un Bulanık ve Varto ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle köyde mahsur hastalar için ekipler seferber oldu. Saatler süren çalışmasının ardından hastalara ulaşan ekipler ilk müdahalenin ardından hastaları hastaneye ulaştırdı. 

 

 

BULANIK’TA EKİPLER BÖBREK HASTASI İÇİN SEFERBER OLDU

 

 

Bulanık ilçesine bağlı Ericek köyünde böbrek hastası olan Maşallah Kuşçu’nun, ağrıları artınca yakınları tarafından 112’e haber verildi. İlçeye 25 kilometre mesafedeki köye hareket eden sağlık ekipleri yoğun tipi ve kar yağışından dolayı ilerleyemedi. Haber verilmesi üzerine Muş İl Özel İdare ekipleri, bölgeye sevk edildi. Bölgeye sevk edilen iş makinaları tarafından köy yolu açıldı. Zor şartlarda köye ulaşan sağlık ekipleri, 50 yaşındaki böbrek hastası Maşallah Kuşçu’ya ilk müdahaleyi yaparak Muş-Bulanık Devlet Hastanesi’ne götürüldü. 

 

 

VARTO’DA HASTA ALMAYA GİDEN AMBULANS YOLDA MAHSUR KALDI

 

 

Öte yandan Varto ilçesi Görgü köyüne hasta almaya giden ambulans, kara saplanarak bir süre yolda mahsur kaldı.

 


Edinilen bilgiye göre, Varto ilçesine bağlı Görgü köyünde yaşayan 95 yaşındaki prostat kanseri hastası vatandaş rahatsızlanınca ailesi 112 sağlık ekiplerine haber verdi. Hastaya müdahale etmek için hızla bölgeye giden 112 sağlık ekiplerinin bulunduğu ambulans karla kaplı yolda kayarak kara saplandı. Muş İl Özel İdare Ekipleri çeki halatıyla ambulansı saplandığı yerden çıkardı. Sağlık çalışanları daha sonra hastayı alarak Muş-Varto Devlet Hastanesine getirdi. 

 

 

HABER: EMRULLAH ÖZBEY