YAŞAM Haber Girişi : 16 Mayıs 2024 07:06

Muş’ta engelli bireyler unutulmadı

Muş’ta engelli bireyler unutulmadı
Engelliler haftası nedeniyle Muş’ta anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Birbirinden özel etkinlikler ilgi gördü.

 

ALPARSLAN DİYARI- 10-16 Mayıs Engelliler haftası sebebi ile Muş Alparslan Üniversitesi ortaokulunda tipik gelişim gösteren çocuklarda özel gereksinimli bireylere karşı farkındalık oluşturmak için görme, bedensel ve işitme engelli bireylere yönelik hazırlanan hareket eğitimi parkuru ile çocukların empati kurmalarını sağlamak ve farkındalık düzeylerini arttırmak için etkinlik düzenlendi.

 

Etkinliğe Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Rektör Danışmanımız ve Bölüm Başkanı Doç. Dr. Atike Yılmaz, Muş Alparslan Ortaokulu Müdür Naim Karadoğan, bölüm öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Han, Arş. Gör. Şevval Akaydın yanında Dr. Öğr. Gör. Fatih Mirze, Arş. Gör. Çağrı Arı, okul öğretmenleri, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi aynı zamanda Muş Tekerlekli Sandalye Basketbol oyuncusu Özkan Bozkurt, Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü memuru Osman Gülen katıldı.

 

 

Etkinlik kapsamında Spor Bilimleri Fakültesi, Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri bölüm öğretim üyeleri ve öğrencileri okul öğrencileri için görme, bedensel ve işitme engelli bireylere yönelik hazırlanan hareket eğitimi parkuru düzenledi.

 

 

Etkinlikte Bölüm başkanı Doç. Dr. Atike Yılmaz öğrencilere günün öneminden bahsetti ve etkinlikle ilgili bilgi verdi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Karadağ ve Tekerlekli Sandalye basketbolu oyuncusu Özkan Bozkurt, öğrenciler ile sohbet etti ve günün önemine değindiler.

 

HABER: VEYSEL EŞİN