EĞİTİM Haber Girişi : 05 Şubat 2024 10:29

Muş’ta ikinci dönemin ilk ders zili çaldı

Muş’ta ikinci dönemin ilk ders zili çaldı
Muş'ta, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi başlarken, öğrenciler sevinçle ders başı yaptı. Yarıyıl tatilinin sona ermesiyle birlikte, Muş'ta 108 bin 760 öğrenci, ders zilinin çalmasıyla eğitim ve öğretime kaldıkları yerden devam etti.
Muş’ta ikinci dönemin ilk ders zili çaldı

ALPARSLAN DİYARI-  Muş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören, Yavuz Selim Ortaokulu'nda gerçekleşti. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, kısa bir tatilin ardından ikinci döneme başladıklarını belirtti. Kıvanç, ikinci döneme büyük umutlarla başladıklarını vurguladı.

 

 

 

 

“ÖĞRETMENLERİNİZ VE VELİLERİNİZLE BİRLİKTE BAŞARINIZI KATLAYACAKSINIZ”

 

 

İkinci döneme büyük umutlarla başladıklarını hatırlatan Enver Kıvanç, “Birinci dönem sonunda almış olduğunuz karneleri velilerinizle birlikte değerlendirdiniz. Birinci dönem performanslarınızı hem sizler hem de velileriniz görmüş oldu. Öğretmenleriniz zaten bunun farkındalar. Birinci dönem eksiğiniz, aksayan yönleriniz neyse hepsini gördünüz. Bu dönemde, onları tamamlamak için de başta siz olmak üzere öğretmenleriniz ve velilerinizle birlikte başarınızı katlayacaksınız” dedi.

 

 

 

 

 

“YENİ DÖNEME HEP BİRLİKTE BERABER BAŞLAYACAĞIZ”

 

 

Öğrencilere yeni dönemde çok çalışmaları ve okumaları gerektiğini, öğretmenlerini ve velilerini dinlemeleri gerektiğini belirten Kıvanç şöyle konuştu, “Yeni döneme hep birlikte beraber başlayacağız. Bu dönemde çok çalışacağız, çok okuyacağız. Başta öğretmenlerinizi, anne ve babalarınızın söylemlerine mutlaka uyacağız. Onların her sözü bizim için çok kıymetli. Sakın, çevrenizdeki kötü arkadaşlarla veya farklı gruplara katılmayın. Çok çalışın, okulunuzu okuyun ve öğretmenleriniz dinleyin.”

 

 

 

 

 

 

Konuşmasının ardından Enver Kıvanç, sınıfları dolaşarak öğrencilere kitap dağıttı. Öğrencilerden Zeynep Soydan ise, yarıyıl tatilini verimli geçirdiğini dile getirerek, bol bol kitap okuduğunu, öğretmenlerinin verdiği derslere çalıştığını ve tatil yapma fırsatı bulduğunu belirtti. 15 günlük tatilin ardından okuluna geri dönmekten mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

 

“HABER: KADER AKÇİL”