MUŞ Haber Girişi : 08 Şubat 2024 17:40

Muş’ta kahvaltıda ne yenir? Muşluların kahvaltıda vazgeçemedikleri ne?

Muş’ta kahvaltıda ne yenir? Muşluların kahvaltıda vazgeçemedikleri ne?
Kahvaltı günün en önemli öğünü ve Türk mutfağının incisi. 

ALPARSLAN DİYARI-Kahvaltı günün en önemli öğünü ve Türk mutfağının incisi. Dünya mutfakları içerisinde belki de en zengin çeşitliliğe sahip kahvaltı tabağı, klasik Türk kahvaltı masasında yer alıyor. Üstelik kahvaltı deyip geçmeyin, her bölgeye hatta şehre özgü yöresel kahvaltı seçenekleri de bulunuyor.

 

Hal böyle olunca özellikle pazar günlerini kahvaltı keyfi ile özdeşleştiren aileler sırf yöresel lezzetlerin tadına bakabilmek için bu şehirlere günübirlik ziyaretler gerçekleştirebiliyor. Kahvaltı kültürünün yaygınlaşması ile yaşadığınız şehirde de yöresel pek çok kahvaltı mekânı da bulabilirsiniz elbette. 

 


MUŞLULAR KAHVALTIDA NE YİYOR?

 

Et yemekleri ile ünlü bir şehir olan Muş mutfağında oldukça lezzetli hamur işleri de bulunmakta. Muş böreği de bunlardan biri. Her ne kadar hamur işi olsa da Muş’a özgü bu yemeğin içinde yine et var. Muş kahvaltılarında sevilerek tüketilen Muş böreği elde incecik açılan hamurun içerisine kıyma konulmasıyla hazırlanıyor.

 

 

 

Her yörenin kendine has bir böreği olduğu gibi Muş’un da Muş böreği var.  Muş böreği tadacağınız en lezzetli böreklerden bir tanesidir. Bol soğanlı, kıymalı ve baharatlı harçla hazırlanan böreğin üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilerek fırına verilir. Piştikten sonra çıtır çıtır ağızda dağılan bir lezzet çıkar ortaya. Şehir merkezinde birçok yerde bulabileceğiniz Muş böreğini mutlaka denemelisiniz.

 

 

HABER MERKEZİ