MUŞ Haber Girişi : 12 Şubat 2024 14:19

Muş'ta kırsal kesimlerdeki köy okullarına mutluluk dağıtıyorlar! 

Muş'ta kırsal kesimlerdeki köy okullarına mutluluk dağıtıyorlar! 
Muş'ta bir araya gelen ve "Elden Ele Mutluluk" ekibi adı altında birleşen gönüllüler, kırsal kesimlerde okuyan öğrencilere mutluluk dağıtıyor. Yaptıkları yardımlarla çocukların gönlünde taht kuran ekip, her hafta bir köy okulunu ziyaret ediyor. 

ALPARSLAN DİYARI- Muş’ta bir araya gelerek “Elden Ele Mutluluk” topluluğu ile birleşen gönüllüler köy okullarında okuyan çocuklara mutluluk dağıtıyor. Her hafta bir köy okulunu ziyaret eden ekip, soğuk havalarda çocukların içini ısıtıyor. Çocuklara bot, mont ve çeşitli yardımların yanı sıra okullarda pasta kesip çocuklarla çeşitli etkinlikler de düzenliyor. Muş’ta yaklaşık 40 bin öğrenciye ulaşan ekip, çalışmalarını sürdürüyor. 

 

 

 

 

Ekip lideri Ömer Varlık ve ekibi, kışın bot, mont ve çeşitli yardımların yanı sıra yaz aylarında ise çocukları oyuncaklarla sevindiriyor. Son olarak Muş merkez Konukbekler beldesine bağlı Körpeağaç köyüne giden Elden Ele Mutluluk ekibi, çocuklara mont, bot ve kışlık giysi yardımında bulundu. Yapılan yardımların yanında bir de yaş pasta kesen gönüllüler, çocuklarla çeşitlik etkinlik de düzenledi. 

 

 

 

 

 

“6 YILDA 40 BİN ÇOCUĞA ULAŞTIK”

 

 

Yapılan etkinlikler hakkında www.alparslandiyari.com’a konuşan ekip lideri Ömer Varlık, “Çalışmalarımız sadece hediyelerle sınırlı değil. Asıl amacımız, çocukların yüzlerine bir parça mutluluk yerleştirmek ve onlara umut vermek. Bizler elden ele Mutluluk ekibi olarak bu işi 6 yıldır gönüllü olarak yapıyoruz. Bu 6 yıl içinde 40 bin çocuğa ulaştık" dedi. 

 

 

 

 

 


“TÜM ÇOCUKLAR MUTLU OLSUN”

 

 

Faaliyetlerinin tamamının gönüllü olarak gerçekleştirildiğini vurgulayan Varlık, "Bizler bu işi tamamen gönüllü olarak kendi imkanlarımız ile yapıyoruz. Bazen hayır sefer insanlarımız bize destek oluyorlar. Bazen de biz kendi imkanlarımız ile tüm köylerdeki çocuklarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Amacımız tüm çocukların mutlu olması” ifadelerini kullandı.   

 

 

 

 

 


Elden Ele Mutluluk ekibinin yaptığı bu özverili çalışma, sadece bir grup çocuğa değil, aynı zamanda topluma da ilham kaynağı oluyor. Dayanışma ve sevgi temelli bu faaliyetler, toplumun sosyal dokusunu güçlendirerek geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"