FOTO GALERİ Haber Girişi : 15 Şubat 2024 11:14

Muş'ta kış bir başka güzel

Muş'ta kış bir başka güzel
Muş'un karla örtülü toprakları, doğa, hayvan ve insan yaşamını bir araya getirerek kış mevsiminde eşsiz bir manzara sunuyor. Karla kaplı dağların eteklerinde yer alan bu şehirde, doğanın sessizliği ve berraklığıyla adeta bir tablo çiziliyor.

ALPARSLAN DİYARI- Kışın Muş'ta yaşam, sadece insanlar için değil, aynı zamanda hayvanlar için de zorlu bir mücadeleye dönüşüyor. Kar altındaki ormanlık alanlarda fareler, kurtlar ve diğer hayvanlar, kendilerine yiyecek bulabilmek için çaba sarf ederken, kuşlar ise buzlu sularda avlanarak hayatta kalmaya çalışıyor.

 

 

 

FARELER

 

 

 

 

Muş'un sınırlarında, toprağın altında gizlenen, küçük patilerle izlerini bırakan, farelerin gizli dünyası var. Farelerin Muş'un topraklarına yuva yapması, bir döngünün parçasıdır, doğanın ritmini takip ederler, kendi düzenlerinde yaşarlar.

 

 

 

KADIN-ERKEK

 

 

 

 

Kar tanelerinin düşüşüyle Muş sokaklarında yürüyen beyaz montlu kadın, kışın etkisini hissettiren soğuk havaya rağmen kararlı adımlarla ilerliyor.

 

 

 

 

 

 

Muş'un beyaz örtüyle kaplı sokaklarında, kara aldırmadan ilerleyen bir adamın ayak izleri, sessizliği delip geçiyor. 

 

 

KEÇİLER

 

 

 

 

Muş'ta soğuk kara aldırmadan soğuk samanı çiğneyen keçi, yazın sıcak rüzgarlarını özlemle bekliyor.

 

 

 

 

 

Muş'un büyüleyici kar manzarası içinde, doğanın sadeliğiyle bütünleşen bir sahne var: Bir keçi, en güzel kar manzarasında huzurla otlayarak doğanın sessiz güzelliğinin keyfini çıkarıyor. Kar taneleriyle süslenmiş doğa, keçinin sakinliğiyle tamamlanıyor, Muş'un eşsiz güzelliklerinden birini sergiliyor.

 

 

TAVUKLAR VE HOROZLAR

 

 

 

 

 

Muş'un sert kış koşullarında, tavuklar ve horozlar bir araya gelerek birbirlerine sokuluyorlar, yazın sıcak günlerini özlemle bekliyorlar. Soğuğa karşı dayanışma içinde olan tavuklar, Muş'un yaz güneşini hasretle bekliyorlar.

 

 

PARK

 

 

 

 

Beyaz örtünün altında gizlenen bir park, renklerin dans ettiği bir dünyaya dönüşüyor. Kışın beyaz örtüsü altında saklı kalan park, baharın gelişini müjdeleyen renk cümbüşüyle göz kamaştırıyor.

 

 

KARA SAPLANAN ARABA

 

 

 

 

 

Karın derinliklerinde sıkışıp kalan bir araç, mahalle sakinlerini imece ruhuyla bir araya getirdi. Kara saplanan aracı çıkarmak için bir araya gelen mahalleli, dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla donanmış, kışın zorlu koşullarına meydan okuyarak birlikte çalışıyor. Gözlerinde kararlılık, yüzlerinde umutla, mahalleli el ele vererek zorluğun üstesinden gelmeye çalışıyor.

 

 

 

ÇOBAN

 

 

 

 

Muş'un sert kış koşullarında, bir çobanın koyunlarına gösterdiği evlat şefkati, doğanın dengesini değiştiriyor. Muş'un soğuk havasını adeta bir bahar havasına çeviren bu sevgi dolu yaklaşım, soğukların etkisini azaltıyor ve çevreye yumuşaklık ve sıcaklık getiriyor. Çobanın koyunlarına olan sevgisi, Muş'un kışın dondurucu soğuğunu bile eritebilecek bir güce dönüşüyor.

 

 

VE DAĞLAR…

 

 

 

 

Muş'un muhteşem manzarası, doğanın dansıyla birleşiyor: Eşsiz dalgalı saçlar gibi duran dağları, karla bütünleşiyor. Doğanın zarafetiyle şekillenen bu manzara, Muş'un benzersiz güzelliklerini yansıtıyor. Karla örtülü dağlar, adeta doğanın büyüleyici bir resmini oluşturuyor, Muş'un doğal ve etkileyici dokusunu sergiliyor.

 

 

 

“HABER KADER AKÇİL”