Muş'ta köy ve mezra yollarının açılması için çalışmalar devam ediyor

ALPARSLAN DİYARI- Muş'ta yoğun kar yağışının etkisiyle kapalı yolların önü alınamaz bir hal alırken, karla mücadele ekipleri büyük bir başarıya imza attı. Aralıksız çalışmalar sayesinde, vatandaşların güvenliğini sağlamak adına kapalı yolların açılması hızla devam ediyor.

 

 

 

 

Bugün itibariyle 368 köy ve 217 mezraya ulaşımın sağlandığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kar kalınlığının yer yer 2-3 metreyi aştığı yüksek kesimlerde dahi ekiplerin kesintisiz çalışmasıyla ulaşıma kapalı bir yolun kalmadığını vurguladı.

 

 

 

 

 

Muş'taki köy ve mezra sakinlerinin yaşadığı ulaşım sıkıntısının giderilmesinde İl Özel İdaresi ekiplerinin özverili gayretlerinin önemli bir rol oynadığı ifade edildi.

 

 

 

 

Varto ilçesine bağlı Kartal Deresi'nde yol açma çalışmaları yapan kepçe operatörü Mücahit Yıldırım, etkili olan fırtına nedeniyle Kartal Deresi ve bağlı mezraların yolunda kar temizleme çalışması yaptıklarını belirterek, kar yağışı durdu ancak fırtına ve tipi nedeniyle yollarımız sürekli kapanıyor. Yer yer 3-4 metreyi bulan kar kalınlığında ilerlemekte güçlük çekiyoruz. Zor şartlarda görev yapıyoruz. Ancak vatandaşın ulaşımını sağlamak zorundayız bu açıdan 7/ 24 esasına göre görev yapmak zorundayız. Zaman zaman çığ tehlikesi de atlatıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

“HABER: KADER AKÇİL”

 

 

 

 

 

  • 5 / 1 Muş'ta köy ve mezra yollarının açılması için çalışmalar devam ediyor 0

  • 5 / 2 Muş'ta köy ve mezra yollarının açılması için çalışmalar devam ediyor 1

  • 5 / 3 Muş'ta köy ve mezra yollarının açılması için çalışmalar devam ediyor 2

  • 5 / 4 Muş'ta köy ve mezra yollarının açılması için çalışmalar devam ediyor 3

  • 5 / 5 Muş'ta köy ve mezra yollarının açılması için çalışmalar devam ediyor 4