EĞİTİM Haber Girişi : 24 Şubat 2024 12:36

Muş'ta kültürel projelerle tarih ve değerler canlanıyor!

Muş'ta kültürel projelerle tarih ve değerler canlanıyor!
Muş'ta, öğrencilere yönelik yürütülen "Müzemizi Gezelim, Tarihin Kapısını Aralayalım" ve "Şehrimi Geziyorum, Değerlerimi ve Tarihimi Öğreniyorum" projeleriyle Muşlu öğrenciler, geçmişlerine ve kültürlerine yönelik keşifler yaparak, tarihle buluşuyor.
Muş'ta kültürel projelerle tarih ve değerler canlanıyor!

ALPARSLAN DİYARI- Millî Eğitim ve Kültür-Turizm Müdürlüklerinin koordinasyonunda yürütülen "Müzemizi Gezelim  Tarihin Kapısını Aralayalım" ve Muş İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından koordine edilen “Şehrimi Geziyorum, Değerlerimi ve Tarihimi Öğreniyorum’’ Projeleri kapsamında Muşlu öğrenciler, şehirlerinin zengin kültür mirasını ve tarihini daha yakından tanıma fırsatı buluyorlar.

 

 

 

 

 

 

Muş'ta yürütülen önemli kültürel projelerle ilgili olarak, Muş İl Millî Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, şunları belirtti:

 

 

 

 

 

 

"Muş'ta, kültürel mirasımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmak adına önemli adımlar atıyoruz. 'Müzemizi Gezelim, Tarihin Kapısını Aralayalım' ve 'Şehrimi Geziyorum, Değerlerimi ve Tarihimi Öğreniyorum' projeleriyle öğrencilerimizi tarih ve kültürle buluşturuyor, bilinçli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlıyoruz. Bu projelerin, gençlerimizin kültürel ve tarihi değerlere olan ilgisini artırarak, köklerine sahip çıkma bilincini güçlendireceğine inanıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, tarihleriyle ve değerleriyle barışık bir şekilde ilerlemelerini sağlamak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz."

 

 

 

 

 

 


Muş İl Millî Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, şehrin kültürel zenginliğini koruma ve gençlerin bu mirasa sahip çıkma bilincini geliştirme konusundaki kararlılığını vurguladı.

 

 

“HABER: KADER AKÇİL”