SAĞLIK Haber Girişi : 10 Şubat 2024 15:54

Muş’ta sigarayı bırakma gününde farkındalık standı

Muş’ta sigarayı bırakma gününde farkındalık standı
Muş İl Sağlık Müdürlüğü ve YEŞİLAY Derneği Muş Şubesi, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma günü sebebiyle Muş Devlet Hastanesinde stant açtı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş İl Sağlık Müdürlüğü ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Muş Şubesi, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma günü dolayısıyla farkındalık yaratmak adına Muş Devlet Hastanesinde stant açtı. 

 

 

 

 

 

Muş İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı koordinasyonunda Muş Devlet Hastanesi'nde Yeşilay iş birliği ile sigara karşıtı bilinçlendirme faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Muş Devlet Hastanesi'nde kurulan stantta, karbonmonoksit ölçümleri yapılarak sigaranın zararları konusunda vatandaşlara detaylı bilgi verildi.

 

 

 

 

 

Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, sigaranın sağlığa olan zararları ve sigarayı bırakma konusundaki önemine vurgu yapıldı. Vatandaşlar, uzmanlar tarafından yapılan karbonmonoksit ölçümleri sonucunda sigaranın vücuda verdiği zararları daha net bir şekilde görebilme fırsatı buldu.

 

 

 

 

 

#SİGARAYIBIRAKMAGÜNÜ

 

 

Ayrıca, Muş'taki tüm elektronik billboard’larda ‘#SigarayıBırakmaGünü’  etiketiyle sigara karşıtı mesajlar ve bilgilendirme içerikleri paylaşılarak toplumun bu konudaki farkındalığının artması hedeflendi.

 

 

Muş İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, sigara kullanımının önlenmesi ve sigarayı bırakma konusunda sürekli olarak çalışmalarının devam edeceğini belirterek, sağlıklı bir yaşam için sigaranın zararlarına karşı toplumun bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

 

 

 

 

 

Vatandaşlara sigaranın sağlık üzerindeki olumsuz etkileri, bağımlılığın yarattığı zararlar ve sağlıklı bir yaşam için sigarayı bırakmanın önemi hakkında bilgiler verildi.

 

 

Vatandaşlar ayrıca, sigarayı bırakma sürecinde destek alabilecekleri konusunda bilgilendirildiler ve danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi aldılar.

 

 

“HABER: KADER AKÇİL”