MUŞ Haber Girişi : 14 Mayıs 2024 16:09

Muş'ta su ürünleri av yasağı başladı: Cezası 26 bin 242 TL

Muş'ta su ürünleri av yasağı başladı: Cezası 26 bin 242 TL
Su ürünleri av yasağının 15 Mayıs’ta başladığını belirten Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yasak süresince avcılık yapmaya devam edenlere yönelik para cezası uygulanacağını bildirdi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, şehrin sınırları içerisinde yer alan Arpayazı, Bulanık, Çobandağı, Doğdap, Haçlı (Kazan), Köprücük, Varto-Merkez gölleri ile Alparslan I, Alparslan II ve Yukarı Kaleköy baraj gölleri, Hamurpet Gölü ve bunlarla bağlantılı tüm akarsu, göl ve göletlerde 2024 yılı su ürünleri avlanma yasağının 15 Mayıs’ta başlayıp, 15 Ağustos’ta sona ereceğini bildirdi.

 

 

Av yasağı döneminde bütün balıkçı teknelerinin karaya çekilmesi ve kesinlikle suda bulundurulmaması gerektiği belirtildi.

 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların av yasağına uymaları gerektiğini belirtti.

 

 

Açıklamada, “İl Müdürlüğü ve tüm İlçe Müdürlükleri, avlanma yasağı döneminde su ürünleri koruma ve kontrol denetimlerine devam edecek ve kanun dışı uygulamalarda bulunanlar hakkında yasal işlem yapacaklardır. Cezalar İdari Para Cezası olarak uygulanacak olup, en düşük ceza 2 bin 620 TL en yüksek ceza ise 26 bin 242 TL’dir. Suçların tekrarı halinde cezalar iki katı olarak uygulanacaktır.” denildi. 

 

 

Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Halk arasında tırıvırı (paraşüt) olarak bilinen av aracının satılması, bulundurulması ve kullanılması da kesinlikle yasak olacak. Amatör ve sportif avcılık da yasak olacak ve bu dönemde avlanma yapanlar hakkında yasal işlem yapılacak. Su ürünlerinin korunması ve geliştirilmesi için bu tedbirlerin önemli olduğu vurgulanırken, bilinçli ve duyarlı vatandaşların yasağı ihlal edenleri ilgili birimlere bildirmesi gerektiği belirtildi.”

 

 

“HABER: HARUN SEÇKİN”