VARTO Haber Girişi : 21 Şubat 2024 08:33

Muş’ta yasak avlananlara 63 bin 138 TL para cezası

Muş’ta yasak avlananlara 63 bin 138 TL para cezası
Muş’ta Jandarma Komutanlığı'nın gerçekleştirdiği kontrollerde av kabahati işleyen 2 kişiye 63.138 TL para cezası kesildi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un Varto ilçesinde av kabahati işleyen şahısların tuzak ve canlı mühre kullanarak 16 adet yaban hayvanına zarar verdiği tespit edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü konu hakkında bilgilendirilirken, şahıslara idari para cezası ve tazminat cezası uygulandı.

 

 

 

 

Varto İlçe Jandarma Komutanlığı'nın av koruma ve kontrollerine verdiği destek için teşekkür eden ve gelecek nesillere sürdürülebilir bir av ve yaban hayatı bırakma çağrısı yapan Doğa Koruma Ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, “ Varto ilçe Jandarma Komutanlığımız tarafından yapılan kontrollerde Av Kabahati işleyen 2 kişi ile arazide karşılaşılmış şahısların tuzak, canlı mühre kullanarak 16 adet yaban hayvanına zarar verdikleri alı koydukları tespit edilmiş, şahıslar hakkında tutanak tutularak Doğa Koruma Ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüz konu hakkında bilgilendirilmiştir.  Şahıslar hakkında yapmış oldukları av kabahati için idari para cezası ve tazminat cezası olmak üzere 63.138,00 TL yaptırım uygulanmıştır. Jandarma Teşkilatımız başta olmak üzere Varto İlçe Jandarma Komutanlığımızın avcılığın yoğun olarak yapıldığı İlçemizde Av Koruma ve Kontrollerine vermiş olduğu destekten dolayı kendilerine Şube Müdürlüğümüzce teşekkür ederiz. Gelecek nesillere sürdürülebilir bir av ve yaban hayatı bırakmak için lütfen koruyalım, birlikte destek çıkalım.”

 

 

“HABER: KADER AKÇİL”