Muş’ta yıllar sonra lale açtı! 

ALPARSLAN DİYARI- Bir döneme adını veren ve ilk defa 6. yüzyılda Anadolu'dan Avrupa'ya götürüldüğü bilinen lale çiçeği, her yıl ilkbahar mevsiminden itibaren geniş arazilerle çevrili Muş Ovası'nda görsel şölen sunuyor.

 

 

 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muş Valiliği, Korkut Belediyesi ve Korkut Kaymakamlığı iş birliğiyle kentte doğal olarak yetişen, endemik bir tür olan Muş Lalesine dikkati çekmek için Lale Meydanı'nda festival düzenlendi.

 

 

 

 

 

Festivale katılan Muş Valisi Avni Çakır yaptığı konuşmada, bir ay önce göreve gelmesiyle hızlı bir çalışmayla bu anlamlı ve sıcak etkinliği tertip eden Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık'a ve ekibine teşekkür etti.

 

 

 

 

 

“KORKUT İLÇESİNDE LALE FESTİVALİNİ DUYUNCA ÇOK MUTLU OLDUM”

 

 

"Buraya atanmadan önce 'Burası Muştur Yolu Yokuştur' türküsü daha sonra da Muş Lalesi aklıma geldi." diyen Çakır, "Korkut ilçesinde lale festivalini duyunca çok mutlu oldum. Değerli hemşehrilerim, sevgili kardeşlerim bu tür etkinlikler semboliktir ama anlamı ve çarpan etkisi çok büyüktür. Hem ilçedeki vatandaşları bir araya getirme, hem gurbetteki hemşehrilerimin memlekete gelmesi için güzel bir faaliyet. Unutmuş olduğumuz bazı değerleri hatırlama, kültürlerimizi, halk oyunlarımızı, folklorumuzu, türkülerimizi ve manileri bu tür etkinliklerde yaşatıyoruz. Bundan dolayı çarpan etkisi çok büyük. Bizde valilik olarak tüm başkanlarımızın her zaman yanındayız. Tüm kurum ve kuruluşlar olarak amacımız halkımıza hizmet. Halka hizmet hakka hizmet düsturu olduğuna inanıyoruz ve bu uğurda da tüm ekiplerimizle beraber uyum içinde çalışıyoruz." diye konuştu. 

 

 

 

 

 

“BUNDAN BÖYLE HER YIL LALE FESTİVALİ DÜZENLEYECEĞİZ”

 

Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık ise ilçede düzenledikleri 6. Lale Festivali'nin hayırlara vesile olmasını diledi. Arık, şöyle konuştu: "Lalenin bölgemizde ve ilimizde çok tarihi bir öneme haiz olduğunu belirtmek istiyorum. Lale, Osmanlı'da gönül birlikteliği, vefa ve ferahlık anlamına geliyor. İlçemizde bundan sonra da Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muş Valiliği, İlçe Kaymakamlığı ile festivali her yıl düzenleyeceğiz. Allah'ın izniyle elimden gelen bütün hizmetleri yapacağıma ilçe halkımın huzurunda söz veriyorum."

 

 

 

 

 

Konuşmaların ardından Muş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün Folklor ekibi sahne aldı.

 

 

 

 

 

Festival'de sahne alan yerel sanatçılar Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirdi. Öte yandan sahneye çıkan Japon sanatçı bestelediği Muş Lalesi Türküsünü Japonca seslendirdi.

 

 

 

 

 

Türk Kızılay Muş Şubesi, festivale gelen vatandaşa çorba ve su ikramında bulundu.

 

"HABER: KADER AKÇİL"

 

 

 

 

 

  • 9 / 1 Muş’ta yıllar sonra lale açtı!  0

  • 9 / 2 Muş’ta yıllar sonra lale açtı!  1

  • 9 / 3 Muş’ta yıllar sonra lale açtı!  2

  • 9 / 4 Muş’ta yıllar sonra lale açtı!  3

  • 9 / 5 Muş’ta yıllar sonra lale açtı!  4

  • 9 / 6 Muş’ta yıllar sonra lale açtı!  5

  • 9 / 7 Muş’ta yıllar sonra lale açtı!  6

  • 9 / 8 Muş’ta yıllar sonra lale açtı!  7

  • 9 / 9 Muş’ta yıllar sonra lale açtı!  8