MUŞ Haber Girişi : 24 Mayıs 2024 18:00

Muş Valiliği vatandaşları uyardı: Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olun!

Muş Valiliği vatandaşları uyardı: Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olun!
Muş Valiliği, bölgede yaşanması beklenen kuvvetli yağışlar sebebiyle vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yapılan son değerlendirmelere göre, Muş ve çevresinde şiddetli yağışların beklendiği belirtildi.

ALPARSLAN DİYARI- Valilik yetkilileri, olası sel, su baskını gibi risklere karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguladı. Vatandaşların, yağışın etkili olacağı bölgelerde bulunan dere yataklarından ve taşkın riski olan alanlardan uzak durmaları, su birikintilerinden kaçınmaları konusunda uyarılarda bulundu.

 

 

Ayrıca, sürücülerin yağış nedeniyle oluşabilecek görüş mesafesi düşüklüğü ve yol kayganlığı gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve yavaş seyretmeleri gerektiği belirtildi.

 


112’YE ULAŞABİLİRLER

 

Vatandaşlar, olası acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'ne başvurabilecekleri ve yetkililerden yardım isteyebilecekleri konusunda bilgilendirildi.

 

Muş Valiliği yetkilileri, halkın güvenliği ve sağlığı için her türlü tedbirin alındığını ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıları dikkate almaları konusunda vatandaşları bir kez daha uyardı.

 

 

 

 

HABER MERKEZİ