MALAZGİRT Haber Girişi : 25 Nisan 2024 09:44

Muş Valisi Çakır Malazgirt için beklenen müjdeli haberi verdi

Muş Valisi Çakır Malazgirt için beklenen müjdeli haberi verdi
Muş'ta düzenlenen Turizm Haftası açılış töreninde konuşan Muş Valisi Avni Çakır Malazgirt ilçesinin turizm ve kalkınması için gerekli çalışmalara başlanacağının müjdesini verdi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen törende Malazgirt için beklenen müjdeli haberi veren Muş Valisi Avni Çakır,”Malazgirt’teki kazı çalışmalar daha da hızlanacak.” dedi.

 

Malazgirt Savaşı'nın önemine de değinen Çakır, "Malazgirt ilçesinde 4 yıldır çok ciddi kazılar yürütülüyor. Savaşın geçtiği alanlar haritalanıyor, orada yeni bulgular ortaya çıkıyor. Malazgirt'teki çalışmaları Kazı Başkanlığı seviyesine getirerek daha da güçleneceğiz. Malazgirt'teki çalışmalar daha da hızlanacak. Bu da bir destinasyon merkezi olmamızı sağlayacak. Bu anlamda da Muş Alparslan Üniversitesi çok büyük rol üstleniyor" dedi.

 

 

KAZI ÇALIŞMALARI BU YIL AFŞİN MAHALLESİNDE DEVAM EDECEK

 

 

Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırma Projesi" kapsamında yürütülen kazı çalışmaları bu yıl da Malazgirt ilçesine bağlı Afşin mahallesinde devam edecek.

 

 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Ahlat Müzesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliğiyle 2020'de hayata geçirilen proje bu yılda devam edecek.

 

 

"HABER VEYSEL EŞİN"