EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 12 Haziran 2024 02:00 Haber Girişi : 12 Haziran 2024 02:30

Muş Van Ağrı ve Bitlis'ten batı illerine kurbanlık sevkiyatı sürüyor!

Muş Van Ağrı ve Bitlis'ten batı illerine kurbanlık sevkiyatı sürüyor!
Doğu Anadolu Bölgesinin verimli ovalarında yetişen küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar batı illerine sevk ediliyor. Van, Muş ve Bitlis gibi iller ilk sıraları alıyor...

ALPARSLAN DİYARI- Türkiye'de küçükbaş varlığı bakımından ilk sıralarda yer alan Van'da, besicilerin yıl boyunca özenle yetiştirdiği yaklaşık 65 bin hayvanın Kurban Bayramı öncesinde batı illerine sevki devam ediyor. Van'ın yanı sıra Muş ve Bitlis gibi illerden de çok sayıda sevkiyat devam ediyor.

 

Yaklaşık 3,5 milyon küçükbaş hayvanın bulunduğu kentte besiciler, bu sene de yetiştirdikleri kurbanlıkların büyük bölümünü satmak üzere batıdaki büyük şehirlere götürmeyi tercih etti.

 

 

Merkez ve ilçelerde florası zengin meralarda otlatılan, daha sonra ahırlarda besiye alınan 55 bin küçükbaş ile 10 bin büyükbaş hayvan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince sağlık taramasından geçiriliyor.

 

Gerekli kontrolleri yapılan hayvanlar, onay verildikten sonra kamyonlara yüklenerek Ankara, İstanbul, Edirne, Tekirdağ, İzmir ve Konya gibi illere götürülüyor.
Kentteki hayvan pazarında da Kurban Bayramı yaklaştıkça hareketlilik artıyor. Hayvanlarını pazara getiren besiciler ile kurbanlık almak isteyen vatandaşlar arasında sıkı pazarlıklar yapılıyor.

 

MUŞ VE BİTLİS'TEN SEVKİYAT

 

Muş ve Bitlis'ten de çok sayıda kurbanlık sevkiyatı devam ederken artık son gönderimlerin yapıldığı belirtildi. Öte yandan kurbanlıkların bayram gününün dışında bayramın son gününe kadar satışlarının yapılabileceğin ifade edildi.

 

KAYNAK: ANADOLU AJANSI, ALPARSLAN DİYARI