VARTO Haber Girişi : 16 Şubat 2024 12:46

Muş Varto yolunda heyelan: Detaylar ortaya çıkıyor!

Muş Varto yolunda heyelan: Detaylar ortaya çıkıyor!
Muş-Varto karayolunda yaşanan heyelan nedeniyle trafik akışı tek şeritli ve kontrollü bir şekilde sağlanırken, yetkililer bölgede inceleme başlattı. 

ALPARSLAN DİYARI- Muş ile Varto arasında ulaşımın sağlandığı karayolunun, Varto istikameti Tepe köyü mevkiinde meydana gelen heyelan alanında Van 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerince inceleme başlatıldı. Muş-Erzurum karayolunda meydana gelen heyelandan dolayı yola yığılan toprak, Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri tarafından yağışların durması ile başka alana taşınacak.

 

 

 

 

 


ALANDA GENİŞ ÇAPLI İNCELEME BAŞLATILDI

 

 

Trafik akışının kontrollü bir şekilde sağlandığı bölgede yetkililer, sürücülerin güvenliğini ve ulaşımın devamlılığını sağlamak için çalışmalarını hızlandırdı. Toprak kaymasının yaşandığı bölgeye uyarı levhaları diken ekipler, alanda geniş çaplı inceleme başlattı.

 

 

 

 

 


GÜZERGÂHI KORKARAK KULLANIYORUZ

 

 


Varto’dan Muş istikameti yolcu taşıyan minibüs şoförü Cemal Kaya, güzergâhı kullanırken korktuklarını ifade ederek, “Burası Muş-Varto karayolu. Etkili olan yağışlardan dolayı heyelan oldu. Bu güzergâhı korkarak kullanıyoruz. Yetkililerin bir an önce bu toprağı temizlemesi lazım” dedi.

 

 

“HABER: HARUN SEÇKİN”