BULANIK Haber Girişi : 11 Kasım 2023 11:13

Muşlu sporcu başarıya doymuyor

Muşlu sporcu başarıya doymuyor
Eyüp Ebrar Doğru 2021 Eylül’de 16 yaşında iken Esenyurt’ta THE LAST ROUND salonunda bir dövüş sanatı olan Brazillian Jiu-jitsu’ya başladı.

ALPARSLAN DİYARI- Aslen Muş Bulanıklı olan ve Esenyurt’ta oturan sporcu başarıdan başarıya koşuyor. Başarılı sporcu Doğru, 1 yıl sonra ilk maçında yarı finalde yenilerek 3. oldu. Birkaç ay sonra Ankara’da 2. turnuvasında kendinden tecrübeli rakiplerle mücadele ederek açık siklette (kilo ayrımı olmayan siklet) tekrar 3. oldu.

 

2022 Aralık’ta iki rakibini de ezici üstünlükle 10-1 ve 15-1 olarak yenerek gençler kategorisinde ilk altın madalyasını kazandı. 2023 mayısta 18 yaşına bastıktan sadece bir ay sonra kendinden yaşça iki kat büyük rakiplerle mücadele verip 6 saat boyunca 9 maç yapıp iki dalda (gi ve no-gi) altın madalya kazandı.

 

 

AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

 


5 ay sonra 2023 Ekim’de AJP TOUR 2023 EUROPEAN CHAMPIONSHIP’te en son maçında ünlü UFC dövüşçüsü Khabib Nurmagomedov’un bir öğrencisini yenerek 7 maçın sonunda iki dalda Avrupa şampiyonu oldu. Şu anda Esenyurt Saadetdere mahallesinde THE LAST ROUND salonunda tam zamanlı olarak sporculuğa devam ediyor ve daha büyük başarılara ulaşmak için her gün antrenmanlara devam ediyor.

 

Avrupa şampiyonluğundan sonra mavi kuşağa yükselmeyi hak eden Eyüp artık tecrübelerini şampiyon olmak isteyen başka sporcularla da paylaşmaya başladı.

 

 


HABER MERKEZİ