SPOR Haber Girişi : 12 Mayıs 2024 14:49

Muşlu voleybolcular Türkiye Şampiyonu! 

Muşlu voleybolcular Türkiye Şampiyonu! 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği, ‘Türkiye 6. Voleybol şampiyonası’ Kuşadası’nda yapıldı.

ALPARSLAN DİYARI- Kuşadası Spor Salonu’nda başlayan şampiyonaya T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Söke Kaymakamı Ali Akça, Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, antrenörler ve öğrenciler katıldı. Muş dahil 39 il müdürlüğünden 22 kız ve 35 erkek takımın katıldığı grup müsabakaları 01.04.2024-30.04.2024 tarihlerinde tamamlanmıştı. ÇHGM Türkiye 6. Voleybol Şampiyonası final müsabakaları, Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde, 12 ilden 8 kız takım ve 8 erkek takımın katılımı ile Kuşadası’nda 08-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında izlendi.

 

 

 

 

 

 

 

Turnuvaya güçlü bir başlangıç yaparak Bingöl ve Van takımlarını 3-0'lık skorlarla mağlup eden Muş ekibi, Doğru Anadolu Bölge birincisi olarak Türkiye Finalleri'ne katılma hakkı elde etti. Muş ekibi grup maçlarında Ankara ve İzmir takımlarını 3-0, İstanbul takımını ise 3-1'lik skorla mağlup ederek grup birincisi olarak yarı finale yükseldi.

 

 

 

 

 

Galibiyet serisini sürdüren Muş Çocuk Evleri Sitesi takımı, yarı finalde Samsun takımını 3-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Final maçında ise Adana ilini 3-1 yenerek şampiyonluğa ulaşan Muş ekibi kupayı Muş'a getirmeyi başardı.

 

 

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, ‘Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı ve kuruluşlarda korunma altında bulunan çocukların psiko sosyal, bilişsel ve bedensel gelişimlerini desteklemek, çocuklar arasında arkadaşlık ilişkisi kurulmasına ve etkileşimde bulunmalarına katkıda bulunmak amacıyla voleybol şampiyonası düzenledik. Emeği geçen herkese çok teşekkür eder ve sporcularımıza başarılar dilerim’ dedi.

 

 

 

 

 

Böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan ötürü çok mutlu olduklarını belirten Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik, ‘Başta, emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve sporcularımıza turnuva boyunca başarılar diliyorum’ dedi.

 

 

“HABER: HARUN SEÇKİN”