MUŞ Düzenleme Tarihi : 16 Mayıs 2024 06:57 Haber Girişi : 16 Mayıs 2024 01:30

Muşlular dikkat! Evinde olan yaşadı: Bu bitki eve huzur ve bereket getiriyor

Muşlular dikkat! Evinde olan yaşadı: Bu bitki eve huzur ve bereket getiriyor
Para ağacı, 18-30 derece arası sıcaklıklarda en iyi şekilde gelişir. Ayrıca, bitkinin bulunduğu yerde hava sirkülasyonu olmalıdır. Havalandırma deliklerinden veya ısıtma menfezlerinden gelen doğrudan hava akımından etkilenmemelidir.

ALPARSLAN DİYARI-Para ağacı, evinizin dekoruna şıklık katarken, size şans ve bolluk da getirebilir. Bakımı oldukça kolay olan bu bitkiyi evinizde bulundurmak için daha fazla beklemeyin! Para ağacı, doğal ortamı tropikal iklimler olsa da, evde bakımı oldukça kolaydır. Özellikle yeni başlayanlar için bile harika bir seçenek olan bu bitki, çok fazla ilgiye ihtiyaç duymaz. Yine de, bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekir.

 

 

MALAZGİRTLİ VATANDAŞLAR SPARİŞ ETMEK İSTİYOR

 

 

 

Son günlerde oldukça konuşulan para ağacı Malazgirtli vatandaşların da ilgi odağı oldu. Para ağacını sahiplenmek isteyen Malazgirtli vatandaşlar bu ağacı sipariş etmenin yollarını arıyor. Konuyla ilgili konuşan Malazgirtli çiftçi Emin Demir, son zamanlarda oldukça konuşulan para ağacını sipariş etmek için uğraştığını kaydetti. Yakın bir zamanda ağacı sahiplenmek isteyen Demir, “umarım bu ağaç evime ve işime şans getirir”. Dedi.

 

 

PARA AĞACI BAKIMI İÇİN PÜF NOKTALARI

 

 

 

Para ağaçları, parlak ve filtrelenmiş ışığı tercih ederler. Güneş ışığının bol olduğu bir odada bulunmaları önemli olsa da, doğrudan güneş ışığına maruz kalmamaları gerekiyor. Güçlü güneş ışınları, bitkinin yapraklarında yanıklara neden olabilir. Bu nedenle, bitkiyi doğrudan pencere önünde değil, ışığın yumuşakça süzüldüğü bir yerde tutmak önemlidir.

 

 

Sulama konusunda da dikkatli olmak gerekiyor. Toprağın neredeyse kurumasına izin vermek, ancak köklerin tamamen kurumasına izin vermemek önemlidir. Sulama işlemi sırasında toprağın homojen bir şekilde nemlendiğinden emin olmak önemlidir.

 

 

HABER MERKEZİ