MUŞ Haber Girişi : 08 Kasım 2023 04:30

Muşlular dikkat! Lapa lapa kar geliyor…

Muşlular dikkat! Lapa lapa kar geliyor…
Yoğun kar yağışı erken başlıyor. Hava sıcaklıkları tamamen değişiyor. Meteoroloji son dakika kodu ile illeri tek tek açıkladı.

ALPARSLAN DİYARI- Türkiye'nin bazı bölgelerine kara kış erken geldi. MGM tarafından yeni hava durumu raporu yayınlandı. Çok sayıda il için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. İstanbul, Ankara ve İzmir dahil birçok ilde önümüzdeki günlerde hava sıcaklığında ani düşüşler görülecek. Kar yağışı ise yurda giriş yaptı. Van, Muş ve Hakkari’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Doğuda etkili olan kar yağışı batıya doğru ilerliyor. 

 


Havaların soğumaya başlaması ile birlikte 'kar ne zaman yağacak' sorusu pek çok kişi tarafından merak edilmeye başladı. Uzmanlar kar yağışının bu yıl diğer senelere göre çok daha erken başlayacağını açıkladı. 

 

 


MUŞ’TA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

 

Uzman isimlerin son birkaç gündür yaptığı açıklamalara göre kar yağışı gelmek üzere. Muş halkı karın ne zaman yağacağını beklerken Meteoroloji uzmanları önümüzdeki günlerde güneşli havaların yerini kara bırakacağını söylediler. Eli kulağında olan kar, Muş halkını endişelendirmeye ve hazırlık yapmaya mecbur etti.

 


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı illerinin yüksek kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde batı, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

 


BEYAZA BÜRÜNDÜ


Ağrı’nın yüksek kesimlerinde bulunan köyler beyaza büründü. Ağrı’da, Tendürek Dağı bölgesinde bulunan dağ köylerinde etkili olan kar yağışı etrafı beyaza bürüdü. Sabah evlerinden çıkan vatandaşlar, bembeyaz örtüyle karşılaşınca o anları cep telefonlarıyla kaydetti.


HABER MERKEZİ